Een eenvoudige tocht naar de prachtige Hans Wödl Hutte

door

Wij zijn hartstikke fan van huttentochten. En helemaal als je na een mooie hike een hut zoals de Hans Wödl Hutte tegenkomt. Nog nooit een huttentocht gemaakt? Lees dan zeker ook alle berghuttocht tips om je goed voor te bereiden.

Foto door Wesley Glasmacher – wesinthewild.com

Hans Wödl Hutte

De Hans Wödl Hutte is een prachtige knusse hut uit 1897. De hut ligt op 1533 meter hoogte en heeft diverse kamers en een slaapzaal. Er kunnen niet echt heel veel mensen blijven slapen, maar dat maakt het wel lekker knus. Uiteraard kan je er een heerlijk maaltje nuttigen, probeer ook zeker de kaiserschmarren eens. Schijnbaar staat de Hans Wödl Hutte hierom bekend. Kaiserschmarren zijn eigenlijk een soort van ‘scrambled’ pannenkoeken. Zet daar een koud biertje naast en je kunt voldaan terugkijken op een mooie hike. Ook de nacht bij de hut is er prachtig. Je geniet er van serene rust en geen enkele horizonvervuiling. Indien er geen maan staat en er geen bewolking is, kan je zomaar de melkweg spotten. Denk ook zeker aan een zaklamp, want het is er erg donker in de nacht. Oja en kan je niet zonder je telefoon? Die kan je in deze hut gewoon opladen!

Tocht naar de hut

Het mooie aan deze hut is dat deze relatief eenvoudig te bereiken is. Dus mocht je een beginnende hiker of huttentocht loper zijn, dan is dit een perfecte stop voor je. Vanaf de Bodensee is het ongeveer 1,5 uur lopen naar de hut. Ondertussen kom je een prachtig meer en een hoge waterval tegen. De Hans Wödl hitte ligt aan de Hüttensee en trakteert je wederom op een prachtig uitzicht. Na een (eventuele) overnachting kan je mooi verder lopen naar de volgende hut, of naar het derde meer, genaamd: Obersee. Uiteraard kan je daarna ook weer omdraaien richting het dal. Begin nooit te laat of neem niet teveel hooi op je vork. Een tocht kan altijd verraderlijk zijn, dus zorg dat je op tijd bij een hut bent, of omdraait.

Helemaal enthousiast geworden, maar weet je niet waar te beginnen? Klik hier voor huttentochtreizen op maat.

AccommodatiesAlpenBergenEuropaHuttentochtOostenrijkTheHike.nlWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.