Haglöfs komt met heerlijk warm alpinejack in nieuwe wintercollectie

door


Haglöfs heeft een nieuw ultralicht alpine jack geïntroduceerd. Deze Micro Nordic Down Hood verschijnt in de najaarscollectie. Deze donsjas is er zowel voor dames als voor heren. Wat is er nu zo speciaal aan deze jas? De jas is gemaakt van synthetisch materiaal dat de eigenschappen van natuurdons met een perfecte vochtregulering combineert. Zo blijf jij de gehele winter lekker warm. Daarnaast kent de jas nog een paar handige features. We zetten ze voor je op een rij.

dames alpine jack

Waterproof

Je kent het vast wel, je bent een mooie hike aan het maken en de wolken boven je zie je steeds donkerder worden. De regen komt met een stortvloed naar beneden vallen… Vrees niet! Ook met dit jack zit je dan helemaal goed. Deze jas is zelfs zo waterproof dat de vulling tot 5000 minuten (3.5 dagen) droog blijft onder zeer natte omstandigheden. Dit is allemaal te danken aan het dons dat is behandeld met een Durable Water Repellent (DWR) coating.

donsjas heren

Wat heeft deze jas allemaal nog meer te bieden?

Het alpinejack is gemaakt van fluorcarbonvrij Polyamide 20D. Dit is een slijtvaste en sterke stof die een waterafstotende behandeling heeft ondergaan. De stof is zacht en duurzaam. Ook is de jas Bluesign Approved. Wat betekent dit? Elke stof die Bluesign-goedgekeurd is biedt het hoogste niveau van consumentveiligheid. Bij de fabricage worden methoden en materialen gebruikt die de impact op mens en milieu tot een minimum beperken.

Praktische donsjas voor dames

De dames donsjas is ontzettend handig wanneer je veilig iets wilt meenemen. Hij heeft namelijk twee steekzakken die met een rits afsluitbaar zijn. Voor de heren heeft de jas ook een borstzak met rits. Zo kan je makkelijk je sportreep, portemonnee of smartphone meenemen. Verder worden weerselementen buiten gehouden door de elastische zoom en capuchon.

Haglöfs alpinejack

Kleuren donsjas voor dames en heren

Heren kunnen kiezen uit de kleuren: Nordic Blue, Autumn leaves, Dale Red en True Black.                               

Dames kunnen kiezen uit de kleuren: Scarlet Red, Tarn Blue, Concrete en Frost Blue.

Haglöfs alpinejack heren

Het merk Haglöfs

Wictor Haglöfs richtte in 1914 het merk Haglöfs op. Haglöfs is tot op de dag van vandaag de grootste leverancier van outdooraccessoires en -kleding in Scandinavië. In de collectie zitten meer dan 500 producten, verdeeld over de volgende productgroepen: slaapzakken, rugzakken, schoenen en kleding.  

Haglöfs heeft als missie: het outdoorleven aangenaam maken. Dit doen zij door accessoires en kleding te ontwikkelen en te produceren die duurzaam, functioneel en betrouwbaar zijn. Dit wordt allemaal gedaan met een zo klein mogelijke impact op het milieu. Haglöfs zorgt ervoor dat je je beter voelt, er beter uitziet en beter presteert. Dit doet Haglöfs met trots en passie. Het grensverleggende merk heeft als doel mensen te inspireren om eropuit te gaan en ze laten genieten van de omgeving en van alles wat de natuur te bieden heeft.

Dit heerlijk warm en droog alpinejack is te koop bij verschillende webshops en outdoorwinkels. Als je hier meer over wil weten kan je natuurlijk altijd even een kijkje nemen op de site van Haglöfs.

HaglöfsKledingReviewsTheHike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.