Fjällräven Stina is het fleece vest voor dames

door

Praktisch gezien is het fleece kledingstuk al jaren een succesnummer onder outdoor liefhebbers. Qua fashion item stond fleece lange tijd gelijk aan de afritsbroek. In het afgelopen jaar is daar verandering in gekomen. We vonden een afritsbroek die wél hip is en het fleece jacket maakte zijn opmars in de collecties van een breed scala aan modemerken. (Zelfs modellen en bekende sterren worden er tegenwoordig mee gespot.) Ook in de outdoor collecties kom je dit jaar hippe fleece items tegen. Zelf ben ik inmiddels aardig verknocht aan de Stina; een Fjällräven fleece vest voor dames.

Fjällräven fleece vest

Stina, het Fjällräven fleece vest voor dames

Door de isolerende werking kun je het Fjällräven fleece vest perfect dragen tijdens het hiken. Bijvoorbeeld als tussenlaag onder een windjack. Ook tijdens een huttentocht mag dit Fjällräven fleece vest eigenlijk niet ontbreken. Heerlijk voor als het koud is, maar ook voor een extra stukje ontspanning als je ’s avonds gezellig op je pantoffels in de hut vertoeft. Afgelopen zomer heb ik Stina, het Fjällräven fleece vest, vooral gedragen als het ’s avonds afkoelde. Het vest is super zacht en heerlijk comfortabel. De pasvorm is wat wijder, maar daardoor voelt het alsof je een dekentje om je heen slaat. De hoge kraag maakt het nog net wat knusser.

Fjällräven fleece vest

De voordelen van fleece

Dat fleece nu behalve praktisch ook hip is, is super relaxed. Die praktische voordelen zijn namelijk ook zeker het noemen waard. in vergelijking met andere natuurlijke vezels, zoals katoen en wol, kent fleece een aantal goede voordelen. De belangrijkste is dat fleece sterk isolerend werkt. Daarnaast neemt het bijna geen water op, droogt het super snel, voert het zweet beter af, weegt het minder en lubbert het niet snel uit. Wat fleece dan weer niet is, is winddicht zijn. Daarom kun je fleece tijdens het hiken het beste combineren met een softshell jack.

Fjällräven fleece vest

Duurzamer geproduceerd

Extra mooi aan dit Fjällräven fleece vest is dat het milieuvriendelijk wordt geproduceerd. Het vest is namelijk gemaakt van gerecycled polyester en de garens worden op hetzelfde moment geverfd als dat ze gesponnen worden. Hierdoor is voor de Stina 31% minder energie en 50% minder water gebruikt ten opzichte van een standaard fleecetrui.

FjällrävenKledingReviewsTheHike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.