Tijgerprintjes op je hike gear, dit is de leuke afritsbroek van Zipp2Go

door

Ondanks dat het steeds populairder wordt, heeft wandelen geen hip imago. Toch is de tijd van wandelaars met grijze haren en geitenwollen sokken in je saaie, bruine wandelschoenen al even verleden tijd. Merken als Fjällräven en The North Face timmeren hard aan de weg om hike outfits te moderniseren. Maar er is nog steeds één traditioneel kledingstuk dat, tot voor kort, maar geen modern sausje leek te krijgen: de afritsbroek. Inderdaad ‘tot voor kort’, want doktersassistente Roxanne Polkamp heeft daar met haar Zipp2Go afritsbroek verandering in gebracht. Wij mochten de kleurrijke, leuke afritsbroek testen en dat beviel prima.

Zipp2Go-leuke afritsbroek

Een leuke afritsbroek

‘Lekker praktisch’, dat is het beste woord om een afritsbroek te omschrijven. Een broek die je in iedere situatie kunt dragen. Zowel bij warm als bij koud weer. Als klap op de vuurpijl is het ook nog lekker ‘goedkoop’, want je krijgt in principe twee broeken voor de prijs van één. Zoveel voordelen, hoe kan het dan dat die broek nog steeds zo’n suf imago heeft?! Dat is ook wat Roxanne dacht toen ze anderhalf jaar door Azië aan het reizen was. Bij terugkomst in Nederland in 2018 in ze daarom haar eigen lijn van kleurrijke, leuke afritsbroeken gaan ontwikkelen. Helemaal op eigen kracht heeft ze de broeken ontwikkeld en laten maken in een fabriek in Vietnam. De Zipp2Go is het resultaat.

Zipp2Go

De Zipp2Go broek zelf is vrij eenvoudig. Hij is gemaakt van 98% katoen en 2% elastane, zodat hij snel droogt en toch een beetje flexibel is. Verder kent deze leuke afritsbroek geen speciale features zoals luchtgaten, ruwe opzetstukken op de knieën of handige ritsen aan de onderkant om de pijpen snel over je schoenen heen aan te trekken. Maar de broek zit wel lekker, heeft ruime steekzakken en sluit mooi aan. Het zijn vooral de printjes die de broek bijzonder maken. Van tijgerprint tot bloemen-, bladeren-, zebraprintjes en meer. De eerste badge bestaat uit vier verschillende printjes. Half september wordt een nieuwe badge verwacht, waarbij nog eens vier prints aan de collectie worden toegevoegd.

leuke afritsbroek

Haute couture

Zipp2Go is eigenlijk een vrij simpel concept. Juist dat maakt het zo’n geniaal idee en verbazingwekkend dat de grote, bekende outdoor merken (nog) niet op dit idee zijn gekomen. Een groot haute couture merk heeft zich er daarentegen inmiddels wel door laten inspireren. Niemand minder dan het bekende merk Balenciaga heeft in het voorjaar van 2019 ook een afritsbroek op de markt gebracht. Sla dus nu je slag en koop een Zipp2Go voordat de ‘afritsbroek 2.0’ de wereld verovert en iedereen er in rondloopt.

leuke afritsbroek

Let op: de eerste badge broeken vallen wat ruim. Bestel ze een maat kleiner dan je normaal hebt. De badge die vanaf half september wordt verwacht, klopt beter met de maat die je normaal draagt.

 

KledingReviewsTheHike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

1 reactie. Reactie plaatsen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.