Wandel door een filmmaker’s droom aan de Engelse kust

door

De Engelse kust is een erg geliefde regio in de entertainmentindustrie. Waarom? De regio is makkelijk te bereiken en biedt spectaculaire landschappen en gevarieerde locaties – een filmmaker’s droom. Stap zelf in de schijnwerpers en volg de voetsporen van wereldberoemde sterren. En ontdek wat schrijvers, filmproducenten en regisseurs decennia lang inspireerde!

Aan de Engelse kust waan je je in de wereld van Harry Potter

Vanaf het prachtige middeleeuwse kasteel van Alnwick, ook wel bekend als Hogwarts School of Witches and Wizardy uit Harry Potter, wandel je zo de kalmte van Hulne Park in. Hier vind je kilometers prachtige paden, de Brizlee-toren met uitzicht over het landschap van de Engelse kust en de ruïnes van de Hulne Priorij.

Combineer een hike door waanzinnige landschappen met een bezoek aan het Alnwick kasteel en zijn tuinen. Sluit je vervolgens aan bij een van de wereldberoemde bezemsteel-vlieglessen. Dit is immers de plek waar Harry zijn eerste vliegles had in Harry Potter en de Steen der Wijzen.

Even bijkomen? Dat kan in een van de vele food pubs in Alnwick. Geniet van traditionele folkmuziek in de Plough Inn. Of drink een welverdiend biertje in de, ondanks z’n onsmakelijke naam, populaire Hairy Lemon.

Zoek de moordenaar

Ga terug in de tijd naar de jaren 50 en reis vanaf Paignton of Kingswear met de Dartmouth-stoomtrein naar Greenway Halt. Vanaf het station brengt een mooie boswandeling van 30 minuten je naar Greenway House, het landgoed van de misdaadschrijfster Agatha Christie. Zij is het brein achter ontelbare moorden en bedenker van de wereldberoemde rechercheur Hercule Poirot. Maar is met name bekend om haar Murder on the Orient Express. Verken de ‘plaatsen delict’ uit haar beroemde boeken en maak kennis met een van de mooiste rivieren van Engeland, de Dart.

Geniet voordat je terug wandelt naar Greenway Halt van een traditionele Devon cream tea en een scone met jam en clotted cream in het cafe. Door de aangename sfeer die op het landgoed zou je bijna vergeten dat in Agatha’s wereld hier meerdere mensen zijn omgekomen. De vraag blijft altijd, was het moord of een ongeluk?

Stad van smokkelaars en spoken

En als laatste tip voor de Engelse kust: Robin Hood’s Bay, een stad vol mysterie. Tevens een stad van vissers en smokkelaars, spoken en geesten. Met zijn ligging pal aan de zee, kent deze stad een echte smokkelaarstraditie. Zo gaat het gerucht dat de ‘Baytown’ smokkelaars rum, zijde en schatten smokkelden door de steegjes en geheime tunnels van de stad. Doordat er vroeger zoveel smokkelaars waren is er nog altijd een ondergronds netwerk die huizen met elkaar verbindt.

Volg hier jouw eigen smokkelavontuur en probeer het mysterie van de ontbrekende goederen langs de Smugglers Trail op te lossen. Je kan een individuele tour volgen langs de smokkelaar-hotspots van het stadscentrum richting het strand. Dit is namelijk echt de manier om het pittoreske stadje te verkennen. Tegelijkertijd  leer je waarom deze plek aan de Engelse kust ooit zo ideaal fungeerde voor illegale handelaars.

 

DagtochtTheHike.nlVerenigd KoninkrijkWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.