Wandelen in Costa Rica? Dit zijn de 5 gaafste wandellocaties

door

Met een landschap vol vulkanen, regenwouden, watervallen en rivieren is Costa Rica de perfecte bestemming voor echte dare devils. Wandel over stranden, door regenwouden en trek jezelf de berg op! In dit land gaat je adrenaline gegarandeerd stromen en voor iedereen die wel van een uitdaging houdt, delen wij de vijf gaafste locaties om te wandelen in Costa Rica.

Wandelen in Costa Rica

Wandelen in Costa Rica

Wandelen in Costa Rica is over het algemeen niet heel anders dan wandelen ergens anders in de wereld. Toch kan de bewegwijzering of de jungle verraderlijk zijn en is het bereik niet altijd even goed. Zorg daarom voor een goede voorbereiding. Neem een lokale e-sim, zodat je altijd bereikbaar bent. En nog belangrijker: weet welke route je gaat wandelen in Costa Rica. Niet helemaal zeker van je wandel en kaartlees-skills, dan is het boeken van een gids een goede optie. Er zijn namelijk tal van wandeltours met gids in het land.

De vijf gaafste locaties om te wandelen in Costa Rica

Arenal Volcano National Park

De perfect symmetrische Arenal vulkaan is een must-see in Costa Rica. In dit Nationale Park vind je een aantal goed gemarkeerde wandelroutes door verschillende ecosystemen. Het ene moment loop je daar door een tropisch regenwoud vol palmbomen, orchideeën en varens. Het andere moment klim je langs de vulkaan en kom je met een beetje geluk een kapucijnaap, neusbeer of toekan tegen.

Tenorio Volcano National Park

Eén ding is zeker als je de Rio Celeste in de provincie Guanacaste bezoekt: een filter over de foto’s plaatsen is niet meer nodig. Waarom? Omdat het water van deze rivier door het zwavel en carbonaat uit de Tenorio Vulkaan magisch blauw kleurt. Dit park is ook perfect voor hikers. De 8 kilometer lange hike is namelijk echt een uitdaging! Stop tijdens de hike en duik in de natuurlijke warmwaterbronnen om vervolgens te genieten van het prachtige uitzicht op de Rio Celeste waterval.

Wandelen en zwemmen in Costa Rica

Monteverde Cloud Forest Reserve

Wanneer je last hebt van hoogtevrees kun je beter ergens anders in Costa Rica gaan wandelen. Monteverde is een van de weinige gebieden op de wereld met nevelwouden. Deze flora en fauna is op grote hoogte te bewonderen. Vanaf de hoogste hangbrug, van wel 100 meter hoog, heb je een spectaculair uitzicht op de groene jungle. Wie nog een stapje verder wil gaan, kiest voor een zipline tocht waarbij je aan een kabel in een harnas van boomtop tot boomtop suist. Als een vogel zo vrij! En misschien kom je er wel een aantal tegen.

Corcovado National Park

Want to step up your game en wil je wandelen in Costa Rica echt ervaren? Verscholen op het afgelegen schiereiland Osa vind je het Corcovado National Park. Hier vind je de meest inspannende hikes van Costa Rica. Wandel langs de kust, in het binnenland of door de mangrovemoerassen en bergachtige regenwouden. Wanneer je het Corcovado National Park bezoekt moet je vergezeld worden door een gids, maar deze gids kan je wel alles vertellen over de bedreigde diersoorten die er leven. Hij spot deze dieren ook eerder dan jij dit  met je blote oog kunt en zo heb je kans om er jaguars, gele doodshoofdaapjes en tapirs tegen te komen.

Manuel Antonio National Park

Op zoek naar een plek waar je heerlijk kunt afkoelen na een inspannende klim? In het Manuel Antonio National Park, een van de kleinste nationale parken in Costa Rica, vind je spectaculaire uitkijkpunten. Volg bijvoorbeeld de Cathedral Point Trail en klim omhoog naar Escondido Sur waar een heerlijk koel drankje op je staat te wachten.

Maak jouw avontuur compleet in Costa Rica

Heeft Costa Rica je helemaal geïnspireerd, maar weet je niet waar te beginnen met boeken? Via Travel Legends boek je eenvoudig een adembenemende reis naar deze oase in Midden-Amerika. Wat dacht je van een avontuurlijke reis, met wandelen en veel natuur in Costa Rica, of juist een paar weken wildkamperen in het land? En uiteraard is er ook een mooie reis die volledig ingaat op de hoogtepunten van het land.

BergenCosta RicaDagtochtMidden- en Zuid-AmerikaTheHike.nlWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.