Credit: VPRO / Dwars door de Lage Landen

Dwars door de Lage Landen: 900 kilometer genieten | The outdoors indoors

door

Drie weken geleden startte er een nieuw programma op de VPRO. Namelijk Dwars door de Lage Landen. Het is het nieuwe programma van Arnaut Hauben, een Vlaamse televisiemaker. Waar hij normaal reist door landen die we niet goed kennen, reist hij deze keer door Nederland en België. Twee landen waarvan we denken ze goed te kennen. Maar is dat zo? Wij zijn in ieder geval heel erg enthousiast over het programma en kunnen het iedereen aanraden eens te kijken.

Zelf de 900 kilometer afleggen? In de bijbehorende wandelgids van Dwars door de Lage Landen vind je uitgebreide routebeschrijvingen, achtergrondinformatie en mooie verhalen.

Credit: VPRO / Dwars door de Lage Landen

Dwars door de Lage Landen

In zijn nieuwe televisieprogramma reist Arnaut Hauben samen met zijn vrienden, Philippe Niclaes en Ruben Callens, dwars door België en Nederland. Dit doen ze niet met een auto of openbaar vervoer, dit doen ze lopend. Een wandeling door heel België en Nederland dus.

De wandeltocht

Arnaut en zijn vrienden starten in Oostende, waar ze over verschillende Vlaamse wandelpaden lopen. Vanuit Oostende, lopen ze eerst door naar Belgisch Limburg, waarna ze de oversteek maken naar Maastricht. Vanuit Maastricht volgen ze het Pieterpad, dwars door het oosten van Nederland, waar ze eindigen in Pieterburen. Tijdens de 900 kilometer lange wandeling, praat Arnaut met veel verschillende mensen die hij onderweg tegenkomt en gaat hij op zoek naar de verhalen die de regio kleur geven.

Credit: VPRO / Dwars door de Lage Landen

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat Arnaut Hauben zo’n wandeltocht maakt. Zijn eerste programma, Ten Oorlog I, verscheen in 2013 op de Vlaamse zender Eén (VRT). In dit programma trok Arnaut samen met Mik Cops (cameraman) en Jonas van Thielen (acteur) langs de frontlijn van de Eerste Wereldoorlog. In Ten Oorlog II volgden ze de voetsporen van geallieerde legers die Europa hebben bevrijd.

Naast Ten Oorlog maakte Arnaut Hauben ook nog de programma’s Rond de Noorzee, Dwars door België en Dwars door de Middellandse Zee. In elk van deze programma’s gaat Arnaut wandelend langs de verschillende plaatsen en steden, en spreekt hij met verschillende mensen om meer te weten te komen over waar ze zich bevinden. In zijn programma’s staan historie en cultuur centraal. Voor Dwars door de Lage Landen schreef Arnaut Hauben ook een boek, om wandelaars in 37 etappes zelf de wandeling te laten lopen.

Over Arnaut Hauben

Aurnaut Hauben is een Vlaamse televisiemaker, geboren in 1976 in de stad Leuven. Arnaut heeft de opleiding Documentaire gedaan aan de filmschool Sint-Lukas in Brussel. Na het afronden van zijn studie heeft Arnaut Hauben productiehuis De Chinezen opgericht, samen met Elke Neuville, Mikhael Cops en Harald Hauben. Sindsdien maakt Arnaut documentaires die in Nederland en België worden uitgezonden. Dwars door de Lage Landen is in Nederland te zien via de VPRO op NPO 2 of via NPO Start.

Dwars door de Lage Landen - reisgezelschap
Credit: VPRO / Dwars door de Lage Landen | Van links naar rechts: Arnaut Hauben, Ruben Callens, Philippe Niclaes
EntertainmentEuropaTheHike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.