De Hanwag Makra Trek: de ultieme trekkingschoen?

door

De zomer komt er weer aan, en langzaam wordt de blik gericht op de volgende vakantiebestemming. Wordt het misschien een huttentocht in de alpen, of een mooie thru-hike in het hoge noorden? Waar je ook heen gaat, goede schoenen die tegen een stootje kunnen zijn op jouw volgende avontuur onontbeerlijk. De Hanwag Makra Trek GTX is misschien wel de ideale partner voor jouw volgende trektocht. Ik nam de proef op de som en testte dit paar.

Een hoogwaardige schoen

Een goede trekkingschoen moet aan een aantal strenge voorwaarden voldoen. Je wilt natuurlijk stevigheid en grip, onmisbaar tijdens een huttentocht, maar comfort is natuurlijk ook een belangrijk argument voor het kopen van een trekkingschoen. Daarnaast moet de schoen tegen wat water kunnen. Een wilde bergbeek oversteken moet namelijk geen probleem zijn, en droge voeten tijdens een flinke plensbui is natuurlijk ook geen overbodige luxe.

Zoek je het bovenstaande, dan is de Hanwag Makra Trek misschien precies waar je naar op zoek bent. Deze schoen is namelijk het nieuwste vlaggenschip der trekkingschoenen bij Hanwag, en biedt een passend antwoord op al deze wensen.

Hulp nodig bij het vinden van de juiste bergschoen? Geen probleem! Lees hier hoe jij de schoen van je dromen vindt.

Kwaliteit op een presenteerblaadje

Wie de Hanwag Makra Trek aanschaft, haalt kwaliteit in huis. Een solide ontwerp kun je wel aan deze Duitse firma overlaten. Daarnaast is deze trekkingschoen ook nog eens een echte eye-catcher.

Het is mij echter te doen om de functionaliteit, en gelukkig zit dat bij deze schoen ook meer dan goed. Dankzij de speciale profielconstructie is deze schoen lichtgewicht, zonder dat er aan trekking capaciteiten wordt ingeboet. De Vibram buitenzool zorgt daarnaast voor de nodige grip op moeilijk terrein, zodat je zonder strubbelingen de top bereikt, en dankzij het gore-tex membraan blijven je voeten ook wanneer je in een plensbui loopt droog.

Ook aan het draagcomfort is bij de Hanwag Makra Trek gedacht. Hiervoor heeft Hanwag de zogenaamde ‘HANWAG 2 Zone Lock’ ontwikkeld. Dit is een mechanische klemhaak op de veter, die zorgt voor een betere hielfixatie. In tegenstelling tot een conventionele klemhaak blokkeert deze mechanische klem de veter op betrouwbare wijze en kan deze na het fixeren – zonder manuele tussenkomt – niet meer verschuiven. Hierdoor blijven je voeten beter op zijn plek zitten en voorkom je blaren.

De Hanwag Makra Trek, made in Europe

Hoewel je het niet zult merken als je door de bergen loopt, heeft het kopen van de Hanwag Makra Trek nog een bijkomend voordeel: deze schoen wordt namelijk, net als alle andere Hanwag schoenen, volledig in Europa geproduceerd.

Produceren in Europa heeft als voordeel dat de transportroutes significant worden verkort. En dat is natuurlijk goed voor het milieu, want waar de bergschoenen van de meeste concurrenten een lange weg moeten afleggen, liggen de Hanwag schoenen binnen no-time in de Europese schappen.

Ben je dus nog op zoek naar een mooie trekkingschoen voor de komende zomer, weet dan dat de Hanwag Makra Trek in meerdere opzichten in jouw behoeften kan voorzien.

ActiviteitHanwagMerkenReviewsTheHike.nlTrekking

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.