Cabiner laat je ervaren wat natuur met je doet

door

Wist je dat er midden in de natuur van Drenthe een aantal hele toffe tiny houses staan?! En met midden in de natuur, bedoelen we ook echt midden in de natuur. Denk aan pure stilte, die enkel wordt verbroken door het fluiten van de vogels om je heen. Aan pikkedonkere nachten, waarbij je alleen het licht van de sterren en de maan ziet schijnen. Aan alleen op de wereld zijn, met hopelijk een bezoek van een paar hertjes. Aan ultiem genieten in en van de natuur, maar dan met het comfort van een dak boven je hoofd. Aan geen wifi hebben, zodat een boek lezen, leuke spelletjes spelen en goede gesprekken zorgen voor vermaak als de avond valt. Denk aan dit alles en nog zoveel meer. Dan denk je aan Cabiner. Een verzameling van cabins, die, op kilometers afstand van elkaar, verspreid staan door het natuurgebied Hart van Drenthe.

Cabiner

Op naar de Cabiner

Picture this: je start je dag met een wandeling van zo’n zeven kilometer door het bos. Op je rug draag je een rugzak met daarin voldoende eten en drinken voor een lekker ontbijtje, lunch en diner, een slaapzak, wat schone kleren, toiletspullen en natuurlijk een camera. In je hand heb je een kaart die je vertelt waar je heen moet. Ondertussen geniet je volop van de natuur om je heen. En dan… na zo’n 1,5 tot 2 uur lopen, waarbij je (bijna) niemand bent tegengekomen, sta je op een punt dat je het even niet zeker weet. Er moet hier ergens een paadje zijn, maar waar precies? Wacht eens even. Hier, een stukje verder, kunnen we inderdaad de bosjes in. Dit moet het zijn! Het pad naar jouw privé Cabiner. Ja hoor, zo’n honderd meter verderop staat hij dan. Verscholen in zijn natuurlijke habitat, te wachten op de warmte van jouw aanwezigheid.

Comfortabel dichtbij de natuur

Een verblijf in een Cabiner brengt je in alle opzichten dichter bij de natuur. De cabin is comfortabel, maar voert je wel terug naar de basics. Er is bijvoorbeeld stromend water, een toilet en een douche. Maar wil je daadwerkelijk het water laten stromen, dan pomp je dat eerst zelf omhoog vanuit de grond. Wil je ook nog warm water, dan stook je eerst een uur lang het kacheltje op met wat houtblokken. Kun je meteen een lekker kopje koffie zetten in de Bialetti Moka perculator of een pan met eten op het vuur zetten. Slapen doe je op een bed met een heerlijk zacht matras en je eigen slaapzak. Je kunt de gordijnen sluiten, maar ze ook prima open laten en genieten van het echte donker. De volgende ochtend word je dan gewekt door de fluitende vogels en het zonlicht dat door het grote raam naar binnen schijnt.

Cabiner laat je overnachten op de mooiste plekjes

Je kunt Cabiner boeken voor zoveel nachten als je zelf wilt. Wij raden je aan om zeker voor meer dan één nacht te gaan. In 24 uur heb je namelijk pas net een beetje het drukke, normale leven achter je gelaten. Die tweede dag, dan zet de rust pas echt in. Zittend op je veranda, mijmeren over het leven. Of natuurlijk al wandelend de prachtige bossen en meren in de omgeving verkennen. Met een beetje geluk kom je een paar hertjes of ander Nederlands ‘wildlife‘ tegen. Dat wandelen kun je overigens ook doen als een trektocht naar de volgende cabin. Cabiner biedt namelijk de optie voor een trekking, waarbij je iedere nacht in een andere huisje verblijft, die kilometers verderop ligt. Welke optie je ook kiest: één met de natuur word je sowieso!

Met liefde en respect voor de natuur

De Cabiner bestaat uit acht mooie cabins in de natuur van Drenthe. Samen met Staatsbosbeheer wordt gekeken naar mogelijkheden om dit uit te breiden naar meerdere locaties in Nederland. Dat Staatsbosbeheer is betrokken bij dit concept betekent overigens ook dat het is verzorgd met liefde en respect voor de natuur. Dat merk je terug in alles. Zowel in hoe de huisjes zijn uitgerust, onderhouden en zijn geplaatst op de beste plekjes in het bos. De ‘beste plekjes’ is sowieso een aspect dat Cabiner uniek maakt. De cabins staan namelijk niet zomaar ergens in het bos. Ze staan op afgelegen plekjes, verwijderd van de begaande paden. Je moet dus echt weten waar je moet zijn om een Cabiner te vinden. Precies om die reden krijg je ook pas kort voor vertrek de coördinaten van jouw cabin door. Met die locatiegegevens kun je bijvoorbeeld via Komoot naar het huisje navigeren, of je gebruikt de papieren kaart die je op de parkeerplaats mee kunt nemen. Dus, waar wacht je nog op? Let’s go!

Cabiner
AccommodatiesEuropaNederlandTheHike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.