Credits: Alexander Andrews

The Hike presenteert: De bergwandel paklijst

door

Ik ga op reis en ik neem mee…. Wie heeft dat spelletje niet gespeeld? Dit spelletje is super handig om na te denken over alles wat je mee moet nemen op je tochten. We begrijpen dat je niet altijd zin hebt in dergelijke spelletjes, daarom zijn wij voor je aan de slag gegaan. The Hike presenteert: De Grote Bergwandel Paklijst!

De bergwandel Paklijst!

De basics

Laten we voorop stellen: de uitspraak “vergeet je portemonnaie en paspoort niet, dan heb je alles bij je” is hier uiteraard niet van toepassing. Om al je spullen op een comfortabele manier mee te kunnen nemen moet je goed nadenken over de grootte van je rugzak. Daarnaast is een regenhoes erg belangrijk. Natte spullen kunnen funest zijn voor jouw tocht. Je kan er zelfs onderkoeld door raken, iets wat levensbedreigend kan zijn. Ook je schoenen zijn van groot belang. Afgaande op het terrein maak je de keuze voor het schoeisel. We hoeven niet uit te leggen dat verschillende soorten terrein om verschillende soorten schoeisel vragen.

Naast de rugzak en schoenen zijn zaken als een kaart, kompas en een GPS super handig. Mocht je de weg kwijtraken of het even niet meer weten kan je altijd deze basics raadplegen. Let op! Een telefoon telt niet als GPS, er zijn enorm veel gebieden waar je simpelweg geen bereik hebt. Om er zeker van te zijn dat je jezelf ten alle tijden kan redden is het raadzaam om ook een EHBO-kit mee te nemen. Zorg dat daar middelen in zitten als verband, een aluminium deken en een noodfluitje, mocht je dit nodig hebben. Behalve wondverzorging is hydratatie en voeding ook belangrijk. Neem daarom altijd een waterfles, een waterzuiveraar en wat proviand mee voor je tochten.

bergwandel paklijst
Foto: Sheshan R

Kleding

Kleding is belangrijk bij een geslaagde en toffe wandeltocht. Je moet er namelijk voor kunnen zorgen dat je je ten alle tijden comfortabel voelt. Kan je het koud gaan krijgen? Zorg voor wat extra laagjes in rugzak. Kan je het warm gaan krijgen? Zorg voor een pet of hoed om de zon van je af te schermen. De volgende kledingstukken zijn key bij een lange tocht:

Overige items

Naast de standaarduitrusting en kleding moet je ook zorgen voor comfort en andere veiligheid. Neem altijd een goede zonnebril en zonnebrand mee. Een zorgpas, legitimatie en een telefoon moeten tot je uitrusting behoren. Natuurlijk is je hygiene ook belangrijk en moet je zorgen voor een afvalzak, toiletpapier en toiletspullen.

Check voor meer informatie de website van de NKBV.

bergwandel paklijst
Foto: Austin Ban

 

BergenKledingPaklijstenTheHike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.