Foto: Carlo Baroni

Berghutten in Trentino vanaf 20 juni 2020 weer open!

door


We hebben weer wat goed nieuws voor de huttentocht-liefhebbers onder ons. En eigenlijk ook voor de Italië, Alpen, Dolomieten en bergwandelaars onder ons. In de Noord-Italiaanse regio Trentino openen namelijk op 20 juni 2020 de deuren van de berghutten weer. Je kan dus heerlijk in Trentino genieten van een mooie break tijdens een bergwandeling. Verschillende refugios – Italiaans voor berghutten – zijn dan weer geopend voor een drankje of een hapje. En zelfs overnachtingen zijn weer mogelijk.

De veiligheidsmaatregelen in berghutten in Trentino

De berghutten in Trentino gaan natuurlijk niet zomaar open. Je moet je er namelijk wel aan de geldende regels houden. Zo zijn er uiteraard de voldoende afstand houden en handen wassen en desinfecteren regels. In de berghutten kan een mondkapjes-plicht gelden, mocht dit het geval zijn dan moet je het mondkapje zelf verzorgen. Neem er dus altijd een paar mee op reis. En als je jezelf verkouden of niet lekker voelt, moet je de tocht niet gaan maken.

Reserveren is key

Voor een lunch, hapje, drankje of tussenstop is reserveren niet verplicht, maar het wordt wel aangeraden. Anders kan het namelijk zijn dat er geen plek voor je is. Voor het overnachten is reserveren wél verplicht. Er is dus niet zomaar een plekje voor je. Zelfs niet als je lid bent van een Alpenvereniging zoals de NKBV. Uiteraard staan de deuren altijd open voor mensen in nood! Ga je overnachten in een van de berghutten in Trentino, dan moet je al je spullen zelf meenemen. Denk hierbij aan jouw eigen slippers, lakenzak en kussenhoes. Weet je niet wat mee te nemen? Dan hebben we een huttentocht-paklijst voor je!

berghutten Trentino Corona via ferrata
Foto T.Brunner

Let’s Dolomites

Trentino heeft een nieuw concept uitgerold, zodat je je als een ware local voelt. Er gaat namelijk niets boven de tips van de locals. In Trentino kan je daarom genieten van het ‘Let’s Dolomites’ concept. Je gaat dan onder begeleiding van ervaren Italiaanse Alpengidsen op pad naar de meest bijzondere plekken van Trentino. De local berggids deelt werkelijk al zijn geheimen en laat je de mooiste plekken zien. Je kan kiezen voor verschillende programma’s, namelijk een drie-, zes- of zevendaags programma. Allemaal inclusief overnachtingen in berghutten in Trentino. Check hier alvast een paar mogelijke routes. Doe je het liever zelf, dan kan je via deze kaart van Visit Trentino alle mooie wandeltochten in Trentino ontdekken.

berghutten Trentino Corona hikers
Foto: P.Geminiani

AlpenBergenDolomietenEuropaHuttentochtItaliëTheHike.nlWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.