Men step aside. Deze Berghen wandelschoenen zijn voor de one and only powervrouw

door

Op de vraag ‘wat is jouw favoriete wandelschoenen merk?’, merkten we dat velen merken als Lowa en Meindl antwoorden. Super logisch, want dat zijn ook echte toppers. Maar er zijn nog veel meer interessante, onbekendere merken op de markt die de moeite waard zijn. Eentje daarvan is Berghen. Een bijna lokaal merk te noemen, want Berghen wandelschoenen zijn afkomstig uit ons buurland België. Berghen heeft fraaie wandelschoenen in alle categorieën. Omdat ik afgelopen zomer flinke tochten heb gemaakt door de bergen, heb ik een dames schoen uit de C-categorie gebruikt; de Berghen Karakorum Stx High Anthracite.

Wie de schoen past…

Laat ik beginnen met het feit dat ik in het begin geen fan was van deze Berghen Karakorum Stx High Anthracite. De schoen was zo stug, dat het net leek of ik mijn snowboardschoenen aan had. Maar het is niet voor niets een C-wandelschoen. Die horen stug en stevig te zijn. Daarom heb ik de schoen het voordeel van de twijfel gegeven en daar ben ik erg blij mee. Na een paar keer een uurtje inlopen, heeft de wandelschoen zich volledig om mijn voet gevormd. Inmiddels ben ik helemaal fan van deze Berghen wandelschoenen. Ik loop er nu zelfs vaak op als ik alleen even de hond ga uitlaten.

Steun en toeverlaat

Voor flinke hikes in Nederland of een heuvelachtig buurland kun je prima uit de voeten met een wandelschoen uit categorie A/B. Ga je graag de bergen in om te hiken over moeilijk begaanbaar terrein, dan is het aan te raden om een klasse hoger te gaan. Wandelschoenen uit categorie C zijn stug, maar ze geven daardoor ook veel stevigheid aan je voeten en enkels. Zelf heb ik vrij zwakke enkels, waardoor het altijd goed oppassen is tijdens het hiken. Maar met deze schoenen hoef ik daar helemaal niet meer over na te denken. Dat komt omdat deze Berghen wandelschoenen een ingebouwd ‘Heel Lock System’ hebben, waardoor je voet altijd op de juiste positie blijft staan. Super fijn!

Goed beschermd op pad

De achterkant van de voet zit dus goed. Maar ook aan de voorkant en onderkant is gedacht. De schoenen zijn namelijk versterkt bij de tenen, waardoor je tenen goed zijn beschermd als je ze een stoot. De onderkant is uitgerust met de one and only Vibram zool, die bekend staat om zijn mega goede grip op zowel de ruwe als de gladde oppervlakten. Ook dat kan ik beamen. Tot nu toe heb ik mijn schoenen nauwelijks regen gezien. Maar juist als het zo droog is, kan het ook erg glad zijn onderweg. Het zand en kleine stenen komen dan los te liggen, wat erg verraderlijk kan zijn. Een goede zool maakt dan zeker weten het verschil.

Het oog wil ook wat

Wandelschoenen hebben niet echt een best imago als het gaat om de charmante factor. Zeker bij dames ziet zo’n schoen er al snel vrij lomp uit. Hoe hoger de categorie wandelschoenen, hoe lomper de look. Toch valt dat bij deze Berghen wandelschoenen alles mee. Doordat ze zwart zijn, kleden ze mooi af en zijn ze makkelijk te combineren met allerlei outdoor kleding. De zool heeft een knalgeel detail, wat de schoen extra pit geeft. Kortom: dit is een perfecte schoen voor de stoere powervrouwen onder ons.

Meer Berghen wandelschoenen

Kaz heeft de Berghen wandelschoenen voor heren getest. Benieuwd naar zijn ervaringen? Je leest het hier.

BergenMerkenReviewsTheHike.nlWandelschoenen

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel