Maak kennis met de Berghen Morillon Leather High voor mannen

door

Wandelschoenen zijn misschien wel dé belangrijkste accessoires voor een goede wandeltocht. De schoen geeft je grip, houd je droog en zorgt ervoor dat je geen last van je voeten krijgt. Het is daarom van belang dat je fijne, stevige en goede wandelschoenen hebt. Tijdens onze Eurotrip was het tijd voor een paar nieuwe wandelschoenen. We maakten kennis met de Berghen Morillon Leather High.

Berghen Morillon Leather High voor mannen

Berghen is misschien niet het eerste merk dat je te binnen schiet als je aan wandelschoenen denkt. En dat is jammer, want het relatief jonge Belgische merk Berghen maakt uitstekende kwaliteit schoenen voor elke wandeluitdaging. Het familiebedrijf maakt sinds begin jaren 90 een uiteenlopende schoenenlijn, waaronder de categorie B wandelschoen: Berghen Morillon Leather High.

Berghen Morillon Leather High 2

Eigenschappen

Wandelschoenen koop je op basis van jouw behoeften en die goed zit. Onze behoeften voor de Eurotrip was minimaal een categorie B schoen, waaraan de Berghen Morillon Leather High perfect voldoet. De halfhoge wandelschoen is door deze categorie perfect geschikt voor een meerdaagse hike op moeilijker terrein in onder andere de bergen. Groot voordeel van de Berghen Morillon Leather High is het Berghen-Tex membraan, dat ervoor zorgt dat de schoen waterdicht is, maar toch ademt. Verder heeft de schoen een – voor ons – essentiële Vibram zool, die zorgt voor de perfecte grip en demping in elk terrein.

Berghen Morillon Leather High 3

Inlopen

Let erop dat als je nieuwe schoenen koopt, je de schoen altijd even inloopt vóórdat je een echte hiketocht gaat maken. Zo nu en dan een (korte) wandeling, of gewoon even aantrekken is voldoende. Dit inlopen zorgt ervoor dat de schoen iets soepeler wordt en meer naar jouw voet gaat staan. En dat is al helemaal nodig bij wandelschoenen vanaf categorie B, zoals de Berghen Morillon Leather High. Denk dus niet meteen dat de schoen té stug is, want dat loop je er vanzelf uit. Het viel op dat de schoen goed aansluit op de voet, stug, robuust en stevig is, maar toch lekker zit. Bijkomend voordeel is dat de schoen ongeveer een 500 gram is. Je tilt dus niet een groot gewicht met je mee.

Berghen Morillon Leather High

Beschermend hiken

De Berghen Morillon Leather High biedt je volop bescherming voor een mooi hike avontuur. Zo is hij dus waterdicht en ademend en kan je er perfect een regenbui mee trotseren. Is de schoen toch wat vochtig van binnen, dan haal je eenvoudig de zool eruit. De schoen zelf is gemaakt van leder (nubuck). Dit betekent dat het uiterst duurzaam is, maar dat je het wel goed moet onderhouden. Je voet wordt rondom beschermd door enkele beschermranden, zodat de meest ongelijke trails jou ook niet meer tegenhouden. Helemaal met de Vibram zool heb je vrijwel overal voldoende grip. Zelf ben ik meer voor een schoen die hoog is, maar dat is persoonlijk. De enkelbescherming geeft de halfhoge schoen overigens meer dan voldoende bescherming bij de enkel.

Kopen is lopen

Wandelschoenen online kopen is altijd een mogelijkheid, helemaal als je al bekend bent met een merk en type. Indien je nieuwe schoenen gaat kopen van een ander merk, is het altijd verstandig om ze te passen en een stukje mee te lopen. De Berghen Morillon Leather High zijn geen moeilijke schoenen, dus voor vrijwel iedereen geschikt. Voor €170 heb je een paar in huis en kan jij er de komende jaren weer volop tegenaan! Heb je toch een iets andere pasvorm? Probeer dan eerst eens jouw veters anders te strikken.

ReviewsTheHike.nlWandelschoenen

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.