Oostenrijk heeft een nieuwe hidden gem: de 2TälerTrail

door

Zeven dagen lang lopen door weelderige natuur, genieten van eindeloze uitzichten en vervolgens genieten van een welverdiend biertje in een gezellige Stube. Sounds good, rights?! Natuurlijk kun je op meerdere plekken mooie langeafstandswandelingen maken. Maar we hebben het hier over een echte parel. Sinds augustus 2017 is het namelijk mogelijk om helemaal van Ost naar Süd Tirol te hiken. De 2TälerTrail (Twee valleien Trail) is een 90km lange tocht die door het ongerepte Oostenrijkse berglandschap, helemaal van de Antholz-vallei naar Defereggen loopt. De tocht is brand new en daardoor een echte must do voor dit jaar.

*Neu* *Nieuw* *New*

De 2TälerTrail is open sinds de zomer van 2017, maar wordt dit jaar pas verder uitgerold. Eerst worden de reeds bestaande fasen samengevoegd, individuele paden aangepast en informatieplatforms gebouwd. Vervolgens gaat Oostenrijk pas aan de slag met speciale bussen op de route, bagagevervoer en boekbare aanbiedingen. We kunnen hier dus gerust spreken van een hidden gem. Doordat de route nieuw is en dit dunbevolkte berggebied verstopt ligt tussen de bekendere, hooggelegen natuurgebieden in de Oostenrijkse alpen, is het nu nog vrij van massatoerisme. Waarschijnlijk blijft deze parel niet lang verborgen. Tip: wees er snel bij en geniet ervan nu het nog kan!

Op het balkon van de Oostenrijkse alpen

De 2TälerTrail is anders dan de meeste tochten in de Oostenrijkse bergen. Tijdens de tocht ben jij helemaal het middelpunt. Het middelpunt tussen de bergen en op het middelpunt qua hoogte. De trail loopt juist langs gemiddelde niveaus, tussen hoog alpine terrein en de bodem van de vallei. Je loopt over de paden waar vroeger de mijnwerkers en smokkelaars te vinden waren. Ondanks dat je niet op grote hoogte bent, heb je toch een verbluffend uitzicht op zowel de besneeuwde toppen van de Lasörling-groep, Villgarter-bergen als de Rieserverner-groep.

2TälerTrail in detail

De Antholz-vallei en de Defereggental liggen allebei op de zuidelijke hellingen van de Alpen. Je vindt ze op de grens tussen Italië en Oostenrijk. In totaal leg je 90km afstand af. Daar doe je ongeveer 29 uur over. In die tijd klim je 5.575 m en daal je ook weer 5,705 m af. De hike is het meest optimaal als je voor deze zeven etappes kiest:

 1. Hopfgarten naar Maschlerhof (Oost-Tirol)
  Afstand: 12,4 km, duur: 5,5 uur – beklimming: 1.200m, afdaling: 830m.
 2. Maschlerhof naar St. Veit (Oost-Tirol)
  Afstand: 7,4 km, duur: 2 uur – beklimming: 325m, afdaling 325m.
 3. St. Veit naar St. Jakob (Oost-Tirol)
  Afstand: 11,5 km, duur: 4 uur – beklimming: 800m, afdaling: 900m.
 4. St. Jakob naar Maria Hilf in St. Jakob (Oost-Tirol)
  Afstand: 14,8 km duur: 5,5 uur – beklimming: 1.100m, afdaling: 1.100m.
 5. Maria Hilf in St. Jakob naar Antholzer See (Oost-Tirol – Antholz-vallei)
  Afstand: 15,9 km, duur: 5 uur – beklimming: 1.100m, afdaling: 900m.
 6. Antholzer See meer naar Antholz-Mittertal (Antholz-vallei)
  Afstand: 15,0 km, duur: 4,5 uur – beklimming: 800m, afdaling: 1.200m.
 7. Antholz-Mittertal naar Niederrasen (Antholz-vallei)
  Afstand: 13,3 km, duur: 2,5 uur – beklimming: 250m, afdaling: 450m.

Check de website van Ost Tirol voor meer informatie en de routekaart.

AlpenBergenEuropaOostenrijkTheHike.nlTrekkingWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.