Herten spotten doe je aan de Zeeuwse kust

door


Die exotische vogelspin in de Amazone van Peru moet maar even wachten, nu we de komende tijd het avontuur in eigen land moeten opzoeken. En zo moeilijk is dat echt niet.. Wist je dat je in Zeeland een grote kans hebt om herten te spotten? Een bekende plek is het natuurgebied Oranjezon, gelegen tussen Oostkapelle en Vrouwenpolder. Snel een bezoekje brengen dus aan de Zeeuwse kust.

De Zeeuwse kust drone

De Zeeuwse kust

Het natuurgebied ligt aan de Zeeuwse kust, met zijn hoge duinen, uitgestrekte stranden en schilderachtige luchten bij zonsopgang en ondergang. Het is in Nederland soms moeilijk om het gevoel te krijgen dat je alleen op de wereld bent, maar hier kan jij helemaal één worden met de natuur. Een tip om in tijden van quarantine verantwoordelijk op avontuur te gaan: zet je wekker op een onmenselijk vroege tijd, want dan ben jij gegarandeerd alleen op het strand. Voor de mooiste zonsopkomsten moet je vooral in de zomer vroeg je bed uit. Succes!

Zeeuwse kust meeuwen
Zeeuwse kust

Zelf op avontuur in het vogelparadijs aan de Zeeuwse kust

Met vijf gemarkeerde wandelroutes door Oranjezon heb je genoeg opties om het bos en duingebied te exploreren. Je wandelt door het perfecte leefgebied voor planten en dieren, maar daarvoor is het wel belangrijk dat het gedeeltelijk een open duingebied blijft. Gelukkig zijn er genoeg dieren die hier grazen en zorgen op deze manier dat het gebied niet dichtgroeit. Het is ook een paradijs voor de vogelaar, want het is een broedgebied en overwinteringsgebied en pleisterplaats. In totaal zijn er ongeveer 125 verschillende vogels gespot.

Zeeuwse kust zon door bomen

Ook nog wildlife spotten

De dieren die ervoor zorgen dat het gebied niet dichtgroeit, zijn onder andere wilde paarden, reeën en damherten. Grote kans dat je ze gaat spotten, vooral wanneer je vroeg in de ochtend of met avondschemering op pad gaat. Alleen wij zijn helaas nog geen professioneel wildlife fotograaf, dus we zijn erg benieuwd wat voor foto’s jullie hier kunnen maken!

Zeeuwse kust herten
Zeeuwse kust hert bij zonsopkomst

DagtochtEuropaNederlandTheHike.nlWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

2 reacties. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.