Foto ©: Herbert Raffalt

Wandelen rondom de Dachstein doe je hier

door

Het Dachsteingebergte is volgens kenners een van de mooiste bergketens van Oostenrijk. Het berggebied ligt in het Salzburgerland, in het hart van Oostenrijk. In de winter zijn onder andere de plaatsen Schladming en Dachstein the places to be voor wintersport. Het is een aanrader om het  Dachsteinmassief ook  in de zomer te gaan ontdekken. Wandelen, fietsen, zwemmen en tal van andere outdoor activiteiten zijn absolute aanraders voor een fantastische vakantie rondom de Dachstein. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de mooie stad Salzburg. De Bundesland-hoofdstad is tevens een grote trekpleister in deze regio.

Waarom wandelen rondom de Dachstein?

Een van de mooiste bergketens van Oostenrijk word je niet zomaar. Juist de diversiteit aan landschappen maakt deze regio zo geliefd. Wandelen door groene alpenweides, langs wateren en over prachtige toppen maken de Dachstein erg veelzijdig. Er is voor iedereen dus wel wat te vinden. De Dachstein is een kalksteengebergte met grotten, meren en natuur van voor de jaartelling. Extra mooi is dat aan de voet van het Dachsteinmassief ook een van de weinige UNESCO Werelderfgoederen in Oostenrijk ligt. Daarnaast is Salzburg, de geboortestad van Mozart, eveneens UNESCO Werelderfgoed.

Het Dachsteinmassief

Een kleine 50 kilometer onder Salzburg ligt het Dachsteinmassief. Het massief ligt op de grens van de deelstaten Salzburgerland, Stiermarken en Oberösterreich. Daardoor kan je dus tijdens het wandelen in de Dachstein door drie deelstaten heen gaan. Met 2995 meter hoogte is de Hoher Dachstein het hoogste punt van het massief, maar ook de hoogste en meest oostelijke top van de Salzburger Alpen. Omdat het relatief hoog ligt, heeft het gebied ook een gletsjer.

Wandelen bij het Dachstein massief

Een huttentocht bij de Dachstein wandelen

Een huttentocht in Oostenrijk is voor veel zomervakantie-gangers een absolute must. En gelukkig kan je in de Dachstein niet alleen mooi wandelen, maar ook een fantastische huttentocht maken. Er zijn diverse mogelijkheden. Er zijn tochten te maken van 4 tot 7 nachten. Slaap in de mooiste berghutten en laad jezelf helemaal op om verder te wandelen door dit massief.

Hoe ziet een huttentocht in het Dachsteinmassief eruit? 

Deze huttentochten starten in Abtenau, Hotel Gutjahr 4*Superieur. Dit hotel beschikt onder andere over diverse wellness faciliteiten, fitnessruimte en een zwembad met chillout-lounge. ’s Avonds geniet je van een vijf gangen meerkeuze-menu. Hotel Gutjahr is een heerlijke plek om je huttentocht te starten en te eindigen.

Na een reisdag kan je uitstekend eten, overnachten en na een goede nachtrust op pad gaan. De dagen erna staat in het teken van het ontdekken van het zogenaamde Dachstein-West gebied. Ben je nog niet heel ervaren in een huttentocht, wil je gewoon sfeerproeven of heb je niet veel tijd, dan is een korte huttentocht van 4 nachten echt iets voor jou. Bij elke huttentocht slaap je twee nachten in het hotel, voor en na jouw tocht, en afhankelijk van de lengte van de huttentocht twee tot vijf in prachtige Oostenrijkse hutten.

Heerlijk wandelen tijdens jouw huttentocht in de Dachstein regio

Heb je lekker de tijd en wil je even helemaal één met de natuur worden, dan is een huttentocht iets voor jou. Er is zelfs een huttentocht van 8 dagen, zodat je lekker veel kan wandelen door het Dachstein gebied. Via de Postalm, Oostenrijks grootste almgebied, loop je door bossen en over almwiden. Gedurende de tocht heb je een fantastisch uitzicht op de Dachstein gletsjer. Tijdens deze huttentocht overnacht je in vijf verschillende hutten en maak je echt kennis met de veelzijdigheid van deze regio. Vervolgens overnacht je weer in hotel Gutjahr in Abtenau.

Tip: Reserveer één of meer extra nachten en geniet van de faciliteiten van dit mooie hotel en ga voldaan, vol met mooie herinneringen weer richting huis.

IDTravel heeft diverse en prachtige huttentochten door het Dachsteinmassief:

De beste uitvalsbasis voor een avontuur in Salzburgerland

Het Salzburgerland is groot en divers, dus daarom is het fijn om een uitvalsbasis te hebben waar je centraal bent. Maar tegelijkertijd wil je van alle luxe worden voorzien. Zo vonden we Hotel Gutjahr in Abtenau. Een viersterren superior hotel met diverse wellness-voorzieningen, een heerlijk restaurant met regionale producten, een wijnkelder met prachtige Oostenrijkse wijnen en een Salzburgerland Card. Met de Salzburgerland Card kan je op dagen dat je iets anders wil doen, bijvoorbeeld naar een van de mooiste steden ter wereld: Salzburg. Laat je auto lekker bij het hotel staan en bespaar op parkeerkosten, want met de Salzburgerland Card reis je gratis met het openbaar vervoer.

Salzburg wandelen Dachstein
AlpenBergenEuropaOostenrijkTheHike.nlWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.