Vijf unieke hikes in Peru

door


We hadden het ooit eerder al over de Inca Trail, voor ons één van de meeste fantastische hikes ter wereld. Peru is dus niet ongekend voor hikers. Bovendien is het de ideale plek voor hikers van elk niveau: zo heb je zwaardere en mindere zware routes die allemaal op hun eigen manier bijzonder zijn. Aangezien velen de Inca Trail of de Salkantay Trek naar Machu Picchu wel kennen, is het tijd om de wat onbekendere routes te belichten. Peru kent namelijk vele unieke hikes waar je wellicht nog niks van wist. We zetten ze voor je op een rijtje!

Deze vijf hikes in Peru zijn zeker de moeite waard

De hike naar Laguna 69: letterlijk adembenemend

Naast dat het een van de meest iconische plekken van Peru is, is Laguna 69 één van de mooiste meren ter wereld. Het meer ligt in Huascaran National Park en zo’n 4.600 meter boven de zeespiegel. De populaire variant van deze hike naar de iconische plek is dan ook drukbezocht. Onderweg heb je namelijk uitzicht over Huarascan, de hoogste berg van Peru en Laguna Llanganuco. Deze route beslaat ongeveer zes kilometer en kent een hoogteverschil van 800 meter.

De uniekere variant van deze hike is wellicht wat aantrekkelijker als je het rijk voor jezelf wilt. De Panorama hike is wat nieuwer en begint eerder dan de Laguna 69. Ook is deze wat exclusiever aangezien de route maar een paar keer per week in kleine groepen gelopen kan worden. Je komt uiteindelijk onderweg minder mensen tegen. Bovendien verschilt de heen- van de terugweg. Zo zie je extra veel van deze mooie plek in Peru.

Hike langs verschillend natuurschoon: Ausangate trekking

De Ausangate trekking is een vrij pittige en lange hike die zo’n vijf tot zes dagen in beslag neemt. Het is overigens een route waarbij je langs veel verschillende mooie natuurverschijnselen komt. Zo kom je langs groene weiden met honderden alpaca’s, kleurrijke bergmeren, indrukwekkende watervallen, gletsjers en de Regenboogberg. Het is daarmee een van de langere hikes van dit lijstje met een afstand van 46 kilometer.

De route wordt tijdens de trekking duidelijk aangegeven, maar de moeilijkheid zit voornamelijk in de hoogte. De Ausangate hike is namelijk op 4.000 tot 5.000 meter hoogte. Het is dus aan te raden om eerst even te acclimatiseren en te wennen aan deze hoogte. Doe dit door bijvoorbeeld vooraf een paar dagen te verblijven in het nabije Cusco.

Hikes voor de fanatiekeling: tien dagen door Huayhuash Cordillera

Deze hike is voor degenen die een goede conditie hebben en zin hebben om er flink op uit te trekken. De route beslaat namelijk minstens acht tot zelfs veertien dagen. Het gaat om een trekking door het indrukwekkende Huayhuash gebergte. Over deze trekking van maar liefst 180 kilometer wordt meestal tien dagen gedaan.

Dan heb je ook wat: je trekt over de besneeuwde toppen van het gebergte met tientallen lagunes en kloven. Een pittige trek dus waarvoor begeleiding aangeraden wordt. Vind je dit toch wat heftig? Je kunt voor een kortere route gaan van vier tot zes dagen, welke start in Llamac en eindigt in Jahuacocha.

Hikes naar Gocta waterval in het mooie noorden van Peru

hikes in peru waterval

We hadden het al eerder over deze prachtige waterval. Ook de hike hier naartoe is zeker de moeite waard. Tijdens deze route van vijftien kilometer kom je langs maar liefst 22 watervallen. Deze zijn tijdens het regenseizoen nog groter en indrukwekkender dan ooit.

Bovendien kom je na ongeveer vier kilometer op een kruispunt waarbij je voor de route langs de Upper Falls of de Lower Falls kunt kiezen. Zo kun je langs de eerste route naar het bovenaanzicht van de watervallen. Het is aan te raden om beide hikes te bewandelen met de ene als heen- en andere als terugweg. Vermoeid? Je kunt een deel van de route zelfs te paard afleggen!

 Choquequirao hikes in Peru: van vier tot negen dagen

Hikes in Peru Macchu

Vlakbij het welbekende Machu Picchu ligt het vijftiende eeuwse Choquequirao National Park. Dit incadorp is alleen te voet bereikbaar en is een stuk minder bekend. In totaal komen er per dag dan ook maar zo’n vijftien tot twintig bezoekers. Een exclusieve plek dus waar je als echte natuurliefhebber perfect tot rust kunt komen. De hikes voor deze plek kennen dan ook drie verschillende routes. Deze zijn afhankelijk van je conditie en interesse. Ook is de duur variërend: afhankelijk van de route ben je vier tot negen dagen zoet.

  • Allereerst heb je de vier-daagse klassieke route. Dit is een heen- en weer trekking die begint en eindigt in Cachora.
  • Een andere optie is de Huanipacaroute: deze begint ook in Cachora, maar je verblijft aan het eind in Villa los Loros en neemt dan de taxi naar Huanipaca. Je kunt ook heen- en weer naar Huanipaca, maar dit is niet zo goed geregeld wat betreft service als de Cachora-route.
  • Heb je er heel veel zin in? Dan ga je voor de ultieme route van negen dagen: de Yanamaroute. De hike gaat van Cachora naar Machu Picchu, met alle hoogtepunten van de traditionele route naar Choquequirao. Daarnaast zijn er stops bij Pinchaunuyoc, Maizal, Llactapata en als eindpunt Machu Picchu

DagtochtPeruTheHike.nlToplijstenTrekkingWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.