Vijf hikes nabij Taipei, Taiwan – dit zijn de tofste

door


In de buurt van een grote stad hiken lijkt misschien onmogelijk, maar niets is minder waar in Taiwan. Een vijfde van het land is beschermd natuurgebied en de hoofdstad, Taipei, ligt heel gunstig. Zo lenen de bergen in het zuiden van Taipei zich uitstekend voor prachtige hikes met ondenkbare uitzichten. Voor de echte avonturiers onder ons hebben wij een aantal van de beste hikes op een rijtje gezet. Op naar Taiwan!

Vijf hikes nabij Taipei

Buiten de gebaande paden

Wu Liao Jian is één van de zwaardere hikes in de buurt van Taipei. Ondanks dat de hike maar ongeveer vier uur duurt, is deze trail niet geschikt voor beginners of mensen met een minder goede conditie. Het is dan ook sterk aan te raden om handschoenen aan te trekken en basis klimspullen mee te nemen, zoals een touw. Er zijn namelijk stukken waar je aan een touw, dat al aan de rotswand zit, naar beneden moet klimmen. Daarnaast zijn er plekken waar je op een smal pad over de rug van de berg loopt. Heel gaaf, maar wel heftig! Het begin van de hike vind je op ongeveer een uur van Taipei en is het makkelijkst te bereiken vanaf Sanxia.

Drie grote katten en… een olifant?

Voor de minder ervaren hiker zijn er de Four Beast Peaks. Deze hike over vier verschillende bergtoppen, genaamd luipaard, leeuw, tijger en olifant kan op ieder van de bergtoppen beginnen of afgebroken worden. Dit is ideaal voor de minder ervaren hikers. Mensen met meer ervaring kunnen er natuurlijk voor kiezen alle toppen te bewandelen. Het overgrote gedeelte van de hike is over een pad.

Ontsnap de drukte van de stad

Op ongeveer een uurtje afstand van Taipei in noordoostelijke richting in de buurt van Jiufen Village vind je Teapot Mountain. Deze hike is vooral bekend bij de ervaren hikers van Taiwan. Vanaf het dorp kun je een taxi of bus, over de onmogelijk smalle weggetjes, pakken naar het begin van het pad. Vervolgens geniet je 3,5 kilometer van het mooiste uitzicht over de Grote Oceaan en de prachtige dorpjes die in de bergen liggen. Doordat dit een vrij zware en relatief onbekende hike is, kom je zelden iemand tegen. Lekker ontsnappen van de drukte dus.

Met je hoofd in de wolken

Voor hen die graag op het hoogste puntje van Taiwan willen komen is er Qixing Mountain. Het hoogste puntje ligt op 1.120 meter. Vooral het hoogteverschil dat je aflegt maakt deze hike erg zwaar. Vanaf Taipei is Qixing makkelijk met een bus te bereiken. De bus brengt je naar het bezoekerscentrum, dat 550 meter hoog ligt. De bus vertrekt iedere 20 minuten vanaf het hoofdstation in Taipei, waar je vanaf dit huiselijke appartement binnen een paar minuten bent. Vanaf het bezoekerscentrum in Qixing baant het pad zich door dikke bossen vol met kleine dieren tot ongeveer halverwege, waar de bomen verdwijnen en het uitzicht begint. Eenmaal boven kun je kiezen om hetzelfde pad terug te lopen of één van de twee andere paden naar beneden te nemen.

Het gouden gezicht van Taipei

Berg Jinmian, wat gouden gezicht betekend, is één van de minst bekende hikes in de buurt van Taipei. De berg komt aan zijn naam door het blootliggende zandsteen dat door het zonlicht goud kleurt. Het pad begint aan de noordelijk grens van Taipei en is daarom heel goed bereikbaar. Tijdens deze hike is het aan te raden schoenen aan te hebben met goede grip, er zijn namelijk plekken waar het pad ophoudt waardoor je de stenen moet beklimmen om verder te kunnen. Maar dan word je wel beloond met een waanzinnig uitzicht op Taipei!

Snel boeken!

Spuit je schoenen in, pak je tas in, surf op het web naar Skyscanner en boek gelijk je vlucht. EVA Air vliegt drie dagen per week naar het prachtige Taipei. Als natuurliefhebber vlieg je natuurlijk liever niet, maar als je dan toch moet vliegen kun je het beste voor EVA Air kiezen. Met hun ClimateCare-programma proberen zij namelijk de impact van vliegen minimaal te maken. En zeg nou zelf, op de fiets naar Taipei is ook niet echt een optie…

vijf hikes nabij Taipei

vijf hikes nabij Taipei

vijf hikes nabij Taipei

AziëBergenDagtochtTheHike.nlToplijsten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.