©Berner Wanderwege

De nieuwe ViaBerna is 300km lang genieten in Zwitserland

door

De omschrijving van de nieuwe wandelroute in Zwitserland, de ViaBerna, komt in elke taal op hetzelfde neer: profiter, genießen, godere of gewoonweg genieten. Tijdens de ViaBerna wandel je 300 kilometer lang in het prachtige kanton van de Bern regio. Alles wat je doet denken aan Zwitserland komt tevoorschijn. Van imposante bergen tot adembenemende vergezichten, tot uitgestrekte alpenweides en Middeleeuwse steden. Wandel jij deze langeafstandswandeling deze zomer?

ViaBerna; nieuwste langeafstandswandeling van Zwitserland

Trek je beste wandelschoenen maar aan, want deze zomer trekken we van het een wandelpad naar het andere. De gloednieuwe ViaBerna is een wandelroute vanuit Bellelay in de Berner Jura en tot bij de Sustenpas in het Berner Oberland. Het is gedurende 300 kilometer genieten van de mooiste uitzichten van Zwitserland. In 20 etappes doorkruis je de ongerepte landschappen van de Aare, beklim je de woeste bergen van de Berner Alpen en wring je jezelf tussen smalle kloven. Natuurlijk is er ook tijd om je waterfles uit te pakken en te genieten van de rust in de prachtige alpenweiden.

De speciale nieuwkomer

Wat maakt de ViaBerna nu anders dan de anderen? Het is niet alleen wonderbaarlijk mooi, het is ook de eerste Leading Quality Trail van Zwitserland. Een hele mond vol, maar kort gezegd betekent zo’n trail zeker 50 kilometer genieten van kalm en aangenaam landschap, bijna geen verharde wegen, zo min mogelijk drukte, goed geregelde randvoorzieningen, etc. Simpelweg een heerlijk stukje natuur waar dan ook nog eens een prachtige, goed bewegwijzerde trail doorheen loopt.

Daarbij heeft de ViaBerna zelf een lijst gemaakt met alle overnachtingsplekken langs de route. Extra handig: je kunt je bagage laten vervoeren van het ene hotel naar het andere, zodat je er niet zelf mee hoeft te sjouwen. Heerlijk na een lange dag lopen; de voeten omhoog, een boek in je hand of podcast in je oren en rusten maar.

AlpenEuropaHuttentochtLangeafstandswandelingTheHike.nlTrekkingWandelroutesZwitserland

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.