Een easy hike naar het gemoedelijke Venedigerhaus in Osttirol

door

Osttirol is onder Nederlanders niet een hele populaire bestemming. Dat is jammer, want het is werkelijk een onontdekte parel. Voor outdoor liefhebbers is Osttirol en voornamelijk het Nationale Park Hohe Tauern een walhalla midden in Europa. Wij zijn er deze zomer een hele week te vinden. Als warming up, beginnen we ons avontuur met een korte, maar mooie hike naar het Venedigerhaus in Innergschlöß.

 

Basis voor outdooractiviteiten

Dat het Venedigerhaus een perfecte uitvalsbasis is voor prachtige hikes, merk je voornamelijk in de ochtend. Er verzamelen zich vele fanatieke hikers die op huttentocht gaan of op de gletsjer gaan hiken. Maar je moet er dan natuurlijk wel eerst komen. Het Venedigerhaus ligt namelijk in een autovrij gebied. De hike er naartoe is een must-do! De wandeling naar het Venedigerhaus is relatief makkelijk. Je kan het prima doen als je niet echt getraind bent, maar ook met hond of kinderen is het goed te doen.

Verrassende uitzichten

Dat de hike makkelijk is, betekent niet dat het niet mooi is. In het relatief korte stuk kom je de mooiste natuur tegen. Kort na de start bij het Matreier Tauernhaus en de kaasmakerij Almsennerei Tauer (aanrader) sta je voor de keuze; rechtdoor via de gewone weg of linksaf de weide in. Natuurlijk ga je hier linksaf. Al snel kom je in de flank van een berg terecht en begint de klim naar boven. Zodra je de elektriciteitsmasten uit het dal voorbij bent, volgen een aantal verrassend mooie panorama views. Onderweg kom je langs watervalletjes en soms zelfs stukjes sneeuw. Het laatste stukje volg je de wild stromende rivier naar het Venedigerhaus. De koeien staan daar al klaar om je te verwelkomen.

Venedigerhaus

Het Venedigerhaus is een melkveehouderij en gasthof in één. Gelegen in Innergschlöss, een echt pareltje dat wordt beschouwd als een van de mooiste valleieinden van de oostelijke Alpen. Overdag is het er vrij bedrijvig, omdat het ook makkelijk toegankelijk is voor dagtoeristen (er rijdt een treintje naar boven en er is een taxi service). In de avond word je er omringt door heerlijke rust. Boek dus zeker een kamer in het Venedigerhaus en geniet van een heerlijk diner en de Oostenrijkse gemütlichkeit.

AlpenBergenDagtochtEuropaOostenrijkTheHike.nlWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.