De trekkershut; slapen op de mooiste plekken in de natuur

door

Ook zo toe aan reizen? Aan mooie plekken in de wereld ontdekken, terwijl je van plek naar plek reist? Ondanks de reisbeperkingen is het toch mogelijk om dit gewoon te doen. Misschien niet in het buitenland, maar wel binnen Nederland. Er zijn een hoop opties om te overnachten. Je kunt natuurlijk de camper of de tent pakken, maar wat denk je van overnachten in een trekkershut? Je vindt deze hutten op allerlei locaties. Van comforthutten aan de kust tot basic blokhutten op de Veluwe.

Cabiner

De trekkershut

Bij een trekkershut denk je misschien al snel aan een minimalistisch, houten huisje op de berg of midden in het bos. Toch komt de trekkershut in allerlei varianten. Van de basic variant tot aan de uitgebreide, luxe versies. Eigenlijk is een trekkershut gewoon een houten logeerplek, een soort tiny house, die je per nacht kunt huren. Je komt ze tegen in natuurgebieden, maar ook op campings, bij jachthavens of op landgoederen. De luxere varianten hebben eigen sanitair. De meer eenvoudige hutten maken gebruik van gedeeld sanitair in de omgeving. Je kunt ze per nacht huren, zodat je daarna weer verder kunt trekken, maar ze zijn ook gewoon voor meerdere dagen te boeken.

Origineel overnachten

De trekkershut komt werkelijk in alle vormen en maten voor. Dat wat ze gemeen hebben, is dat ze in of dichtbij de natuur staan. Een veel voorkomende variant is een houten blokhut of chalet, maar tegenwoordig zijn er ook meer originele varianten van de trekkershut te vinden. Zo kun je bijvoorbeeld slapen in een kampeerpod of een groot wijnvat. Een andere toffe versie is de Cabiner. Deze ‘wikkelhuisjes‘ vind je midden in de Drentse bossen. Je kunt er niet komen met de auto, dus je moet er te voet heen. Ga je meerdere dagen, dan kun je ook een trektocht maken van Cabiner naar Cabiner. Super leuk!

trekkershut

TheHike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

2 reacties. Reactie plaatsen

 • Wat een leuk verhaal, en natuurlijk zijn wij het er helemaal mee eens 🙂 Op http://www.trekkershutten.nl vind je alle erkende Trekkershutten in de Benelux en de Duitse Eifel. Handig om zo onbekende plekken in eigen land te ontdekken. We doen ons best om het netwerk gevarieerd te houden. Ook fijn: we controleren alle Trekkershutten regelmatig op de kwaliteit zodat je altijd in een goede hut terecht komt.

  Beantwoorden
  • Hoi Silvie,
   Bedankt voor je reactie en aanvulling! We staan altijd open om Trekkershutten uit te komen proberen 🙂
   Stuur anders ook even een mailtje naar [email protected], dan kunnen we bespreken wat we nog meer voor elkaar kunnen betekenen.

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.