Timberland Greenstride Motion 6 review: perfect in Zwitserland?

door


Wat is een betere plek om de Timberland Greenstride Motion 6 te testen dan vol in actie in de bergen van Zwitserland? Hikend door het prachtige landschap van de Jungfrau regio, test ik of deze gloednieuwe Timberlands volledig tot hun recht komen. Hoe de Timberland Greenstride Motion 6 zijn bevallen en of deze fashionable schoen geschikt is voor in Zwitserland, lees je in deze review. 

Timberlands Yellow Booth

Het merk Timberland is natuurlijk welbekend en de ‘Yellow Booth’ viert dit jaar zijn 50-jarig bestaan. De afgelopen 50 jaar zijn er vele vormen en maten van de Yellow Booth uitgebracht. En dit keer is dat een nieuwe ‘wandelsneaker’. Mijn eerste gedachte over Timberland: stevig, duurzaam maar ook mooi. Zou dit ook het geval zijn bij de nieuwe Timberland Greenstride Motion 6 die ze hebben uitgebracht? Is deze schoen net zo stevig maar toch mooi zoals je van Timberland gewend bent? Dat heb ik aan den lijve ondervonden en ja, ik ben fan.

Grip en stabilieit bij de Greenstride Motion 6

De stabiliteit van deze schoen is erg goed maar als je een hoge stevige wandel- of bergschoenen gewend bent, dan kan de schoen misschien wat tekort schieten. Dit is geen schoen bedoelt voor lange trektochten.

Als je een lichtere schoen wilt die meer weg heeft van een sneaker, dan is deze schoen helemaal geschikt voor jou. De pasvorm is daarnaast ook fijn. Door het soepele materiaal zit de schoen als gegoten. Door de ‘defender repellent system behandeling’ is de schoen beschermt tegen vlekken en verkleuring. De schoen is ook waterproof en doorstaat prima lichte regenbuien en plassen. Het is geen GORE-TEX, dus met intensieve buien wel iets minder effectief. Ook heeft de Timberland Greenstride Motion 6 meer dan genoeg grip en voldoende stabiliteit om je bijvoorbeeld op de 16km hike van Schynige Platte naar First in Zwitserland te brengen. Mij bracht deze schoen perfect van A naar B met zijn grip en stabiliteit en ik zou hem zeker weer aan doen op al mijn volgende hikes! 

Een mooie wandelschoen

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat een wandelschoen doet waar hij voor bedoeld is; goed dienen voor het wandelen. Maar een mooie wandelschoen is toch ook zeker wel een fijne bijkomstigheid, vooral als je hem voor meerdere gelegenheden wilt gebruiken. Wat een geluk dus dat deze Timberland een hele mooie wandelschoen is! Het model van deze schoen lijkt op een ‘standaard’ Timberland schoen maar heeft alle voordelen van een goede wandelschoen. Zo heb je met weinig bagage op reis een goede en een mooie wandelschoen voor op je social media kiekjes. 

Review Timberland Greenstride Motion 6

Natuurlijke materialen in de Greenstride Motion 6

De Greenstride Motion 6 is niet alleen comfortabel maar ook nog gemaakt van natuurlijke en verantwoord geteelde materialen. Zo is het bovenwerk van de schoen voor minimaal 50% gemaakt uit gerecycled plastic. Daarnaast is het GreenStride schuim in de zool gemaakt van een EVA-mix met 75% biobased materiaal op basis van suikerriet en verantwoord geteeld rubber. Ook ondersteunt Timberland het verantwoordelijk produceren van leer. Dit houdt in dat minimaal 50% van het leer dat gebruikt wordt, gelooid is in een looierij die met zilver of hoger is bekroond door een externe milieuaudit. Een schoen die ook nog duurzaam is en grotendeels gemaakt is van natuurlijke materialen; ook zeker een win-win.

Is de Greenstride Jungfrau regio proof?

De hele dag door op de Timberland Greenstride Motion 6 is geen enkel probleem. Met vlag en wimpel hebben ze de Jungfrau regio tijdens mijn tocht doorstaan. En dezee prachtige bergtoppen van Zwitserland, konden geen beter decor zijn dan om deze schoenen te testen. Jungfrau regio proof: they are! Alhoewel de Timberlands het gemakkelijk vol houden, kan het zo zijn dat je benen onverhoopt toch moe zijn. Gelukkig kan je dan in Zwitserland makkelijk een van de treinen of gondels pakken. En met de Swiss Travel Pass is dit gratis of krijg je veel korting: daar houden we van! De beentjes omhoog met de Timberlands Greenstride Motion 6 aan je voeten, en genieten van het uitzicht en de schoenen.

Verkrijgbaarheid

De Timberland Greenstride Motion 6 is verkrijgbaar via de officiële website van Timberland en bij diverse retailers. De adviesprijs is € 180.

Review Timberland Greenstride Motion 6

GearReviewsTheHike.nlWandelschoenen

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

1 reactie. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.