Thule Sapling kinderdrager is een must have voor iedere outdoor ouder

door

Het leven is een grote, mooie ontdekkingsreis is. Letterlijk en figuurlijk. Voor onszelf, maar helemaal voor ons zoontje. Daarom nemen we hem nu al lekker veel mee op pad. Maar op reis gaan met een jong kindje is tegelijkertijd een fantastische en uitdagende ervaring. Toen hij nog heel klein was, ging hij mee in de draagzak. Maar nu hij groter wordt, en steeds meer een eigen willetje krijgt, is dat eigenlijk geen optie meer. Hele trails zelfstandig lopen is ook nog een stap te ver voor hem. Dus wat doe je dan? Juist, dan neem je je kind mee in de Thule Sapling kinderdrager. Zo ontdekten wij samen het Franse Les Gets, Châtel, de Duitse Schwäbische Alb en het Nederlandse Terschelling, waarbij ons zoontje achterin de rugzak zijn ogen uitkeek. Na deze avonturen kunnen wij oprecht zeggen dat deze rugzak een ideale oplossing is, en dit is waarom:

Thule Sapling kinderdrager

Thule Sapling

Als echte outdoor-liefhebbers zijn wij natuurlijk het liefste zoveel mogelijk buiten op pad, daarbij nemen we ons zoontje zoveel mogelijk mee. Dat doen we met de Thule Sapling, een kinderdrager die ideaal is voor ouders die er graag op uit gaan om wandelingen te maken in de natuur. De rugzak kan tot 21kg houden, waardoor het geschikt is voor kinderen van ongeveer 1 tot 5 jaar. Uiteraard is daarbij ook rekening gehouden met de persoon die de rugzak draagt, met de manier waarop je je kind in en uit de draagzak haalt, hoe ergonomisch en beschut je kind zit en de mogelijkheid om elementen te wassen. Lekker vies worden hoort er namelijk ook bij in the great outdoors.

Comfortabel zitten

Lekker rondkijken, terwijl je een beetje op en neer hobbelt in een fijn zitje. Eigenlijk zouden wij zelf ook graag weleens in die positie willen zitten. We snappen wel dat ons zoontje dat helemaal prima vindt. Want een comfortabel zitje heeft de Thule Sapling zeker. Dat is dan ook waarop we deze rugzak hebben uitgekozen. Waar bij andere kinderdragers de beentjes vaak los lijken te bungelen of de voetjes alleen in een soort stijgbeugel zitten, heeft de Thule Sapling echt een zitje. Een verstelbaar ErgoRide zitje zelfs. Klinkt fancy, maar betekent vooral dat er is nagedacht over een goede houding voor je kind, waarbij de bovenbenen goed worden ondersteund. Hierdoor heeft hij of zij altijd een goede houding tijdens het lopen. Een houding die bijdraagt aan de juiste ontwikkeling van heupen, bekken en ruggengraat van je kind. Valt je kindje in slaap, dan ligt hij lekker tegen het kussen aan de voorkant. Daarbij zorgt het gaas en ventilerende rugpaneel ervoor dat je kindje niet zit te plakken in zijn stoeltje. En het bijbehorende scherm, beschermt je kind tegen de zon, zelfs tot aan UV factor 50.

Thule Sapling kinderdrager

Comfortabel dragen

Niet alleen voor je kindje zit de Thule Sapling comfortabel. Er is ook gedacht aan degene die de tas op zijn rug draagt. Doordat je het rugpand in hoogte kunt verstellen, plaats je de heupband per persoon op de juiste positie. Ook is er een borstriempje om de schouderbanden bij elkaar te houden. Net als bij een zware backpack, verdeel je op die manier het gewicht zo goed mogelijk over je lichaam in plaats van enkel op rug en schouders. Ook zijn de schouderbanden uitgerust met gevoerde pads, waardoor ze niet snijden in je nek en armen. Een kinderdrager die dus ook bij papa en mama comfortabel zit.

Thule Sapling kinderdrager

Lekker praktisch

Verder is er super nagedacht over de praktische zaken van reizen met je kind. Vooral als het gaat om spullen, want die neem je toch altijd (te?) veel mee. Gelukkig kent de Thule Sapling lekker veel en grote vakken. Zo is er het hoofdvak aan de onderkant, waar je, door de grote ritsen aan beide kanten, zelf met je handen bij kunt als de drager op je rug zit. Ook is er een vak voor luiers en billendoekjes, dat je makkelijk los en aan de drager kunt klikken. En dan is er nog een vak, voor bijvoorbeeld de regenhoes en op de heupband zitten nog kleine vakjes voor je telefoon en sleutels. Risico aan al deze opbergruimte is wel dat je veel spullen meeneemt en dus ook nog meer gewicht.

Makkelijk in en uit

Een ander punt waar goed over nagedacht is bij de Thule Sapling is de manier waarop je je kind in en uit de drager haalt, plus hoe je het op en van je rug plaatst. Allereerst zet je de drager stevig op de grond, door de brede steun uit te klappen. Vervolgens zet je je kind erin. Dat doe je eenvoudig, door de zijkanten los te klikken. Daardoor open je het zitje en kun je je kind er eenvoudig in en uitschuiven. Zit je kind eenmaal goed, dan kan je hem/haar met een tuigje vastzetten en de zijkanten dichtmaken. Ook over het kliksysteem is nagedacht, want daar zit een extra beveiliging op, zodat je kind de gespen niet zelf open kan maken. Zit je kind eenmaal goed, dan plaats je de drager op je rug en klap je zelf makkelijk de steun in. Stop je met lopen of neem je even pauze, dan kun je de steun weer uitklappen en de drager stevig op de grond zetten. Je kunt je kindje er dan op dezelfde manier weer uithalen, of hem lekker laten zitten als in een kinderstoel.

Thule Sapling kinderdrager

Gaat lang mee

Als laatste is er nog het schoonmaak aspect. Want net als dat onze kleren vies worden als we gaan hiken in de natuur, krijgt ook de kinderdrager heel wat te verduren van de elementen. Denk aan zand, regen, modder, stof, etc. Daarnaast kwijlt en spuugt je kind er ongetwijfeld in en ook een vieze poepluier kan weleens een ongelukje veroorzaken. Ideaal is het dan dat je de bekleding deels los kunt maken en gewoon in de wasmachine kunt wassen. Op die manier gaat de Thule Sapling lekker lang mee en hebben jij en je kind er dus jaren plezier van. Op naar nog meer mooie avonturen en ontdekkingsreizen. De Thule Sapling heeft een adviesprijs van € 349 en is onder andere te koop bij Bergfreunde en op de website van Thule.

Thule sapling kinderdrager

AccessoiresMet kidsTheHike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.