Thru-hiking in Amerika: dit zijn de bekendste thru-hikes van het land

door

In het land van eindeloze mogelijkheden, waar majestueuze bergen, uitgestrekte bossen en adembenemende landschappen samenkomen, zijn er enkele epische avonturen die de harten van avonturiers over de hele wereld veroveren: de beroemde thru-hikes van Amerika. Deze langeafstandswandelingen nemen wandelaars mee op een reis door enkele van de meest indrukwekkende natuurgebieden van het land en bieden een onvergetelijke ervaring. Maak kennis met de meest bekende thru-hikes van Amerika.

De thru-hikes van Amerika

Amerika is groot. Heel groot. En misschien is de keuze uit thru-hikes in Amerika daarom wel reuze. Maar thru-hiking is altijd al populair geweest in het land. Als je de tijd hebt, wordt het zeker als aanrader beschouwd. Dankzij variërende en indrukwekkende landschappen, persoonlijke ervaringen, cultuur en geschiedenis is het maken van thru-hikes in Amerika echt bucketlist-materiaal. Maar welke thru-hike je moet doen, is geheel aan jou. We sommen de bekendste thru-hikes van Amerika voor je op.

Dit zijn de bekendste thru-hikes in Amerika

PCT thru-hikes in Amerika

1. Pacific Crest Trail (PCT): De westelijke wildernis

De Pacific Crest Trail is een van de bekendste thru-hikes van Amerika. Deze trail is maar liefst 4.286 kilometer en loopt van de Mexicaanse grens tot aan de Canadese grens. Het doorkruist de adembenemende landschappen van Californië, Oregon en Washington. Wandelaars trotseren woestijnen, hoge bergpieken en dichte bossen. Met majestueuze uitzichten op de Sierra Nevada en de Cascade Range, biedt de PCT een betoverende reis die de ware wildernis van the west coast laat zien.

Pacific Crest Trail is een van de bekendste thru-hikes in Amerika

2. Appalachian Trail (AT): De oostelijke uitdaging

De Appalachian Trail is een van de oudste langeafstandspaden ter wereld en niet voor niets dus een van de meest bekende thru-hikes van Amerika. De Appalachian Trail strekt zich uit over ruim 3.500 kilometer van Georgia tot Maine. Deze klassieke thru-hike neemt avonturiers mee door een betoverend bosrijk gebied, met zijn karakteristieke rotsachtige paden en uitdagende beklimmingen. De AT is voor mensen met doorzettingsvermogen. De trail biedt een lang moment in de prachtige Appalachen.

3. Continental Divide Trail (CDT): Het wilde westen

Voor degenen die verlangen naar het ongerepte, is er de Continental Divide Trail, die zich over ruim 5.000 kilometer uitstrekt van Mexico tot Canada. Door de adembenemende Rocky Mountains, over uitgestrekte prairies en door afgelegen woestijnen. De CDT is wat ruiger dan de PCT en neemt je mee door de ruige wildernis van het Amerikaanse Westen. Mocht je een van de meest epische thru-hikes van Amerika uit willen breiden, dan kan je de CDT ook nog koppelen aan de Canadese Great Divide Trail.

4. The Long Trail: Vermont’s juweel

De Long Trail in Vermont, is de oudste langeafstandswandeling in Amerika en hoort op het lijstje met bekendste thru-hikes in Amerika. Deze schilderachtige route strekt zich uit over ongeveer 440 kilometer door de prachtige groene bergen van Vermont, met uitdagende beklimmingen en serene bossen. De Long Trail biedt wandelaars niet alleen een ontsnapping aan de dagelijkse drukte, maar ook een reis door de ongerepte wildernis van New England.

5. Arizona Trail: Woestijn avontuur

Voor degenen die houden van de woestijn, biedt de Arizona Trail een fascinerende reis van ruim 1.300 kilometer door de diverse landschappen van Arizona. Van de Mexicaanse grens tot de Utah-grens doorkruist deze trail woestijnen, uitgestrekte bossen en indrukwekkende canyons. Het biedt een groot palet aan woestijnflora en -fauna, met onvergetelijke zonsondergangen en sterrenhemels.

6. Florida Trail: Subtropisch avontuur

Voor een unieke thru-hike-ervaring kun je de Florida Trail verkennen. Deze ruim 1.500 kilometer lange route neemt je mee door de diverse landschappen van Florida. Denk aan moerassen, subtropische bossen en witte zandstranden. Terwijl je alligators, unieke vogelsoorten en weelderige vegetatie tegenkomt, wordt de Florida Trail gezien als een ontsnapping aan de gelijknamige staat Florida.

7. Superior Hiking Trail: Langs de grote meren

Langs de noordoever van het machtige Lake Superior slingert de Superior Hiking Trail zich een weg door ruige kliffen, weelderige bossen en watervallen. Deze 480 kilometer lange route biedt een prachtig uitzicht op Lake Superior en geeft wandelaars de kans om de ongerepte schoonheid van de noordelijke bossen van Minnesota te verkennen.

8. The Basin and Range Trail: Hike door het desolate Nevada

The Basin and Range Trail is gemaakt voor de doorgewinterde langeafstandswandelaar. Het is een van de minst bekende en ruigste thru-hikes van Amerika. Wandelaars die de drukte en de wandelpaden willen mijden en zijn eigen voetstappen willen zetten, zijn hier aan het juiste adres. Nevada is een van de minst ontwikkelde regio’s in Amerika op wandelgebied, met weinig gevestigde wandelpaden. Hier herdefinieer je de woorden als verlaten en geïsoleerd. Een groot deel van de route is er geen echt pad te volgen. Zelfs met de informatie in de Basin and Range Trail Guidebook hebben wandelaars de mogelijkheid om zelf honderden kilometers volledig nieuwe en ongeteste routes af te leggen en bij te dragen aan de evolutie van de BRT. En mocht je vliegen op Las Vegas, dan kan je meteen de buitenlandse online casinos ontdekken.

Minst bekende thru-hikes in Amerika is in Nevada

De kracht van thru-hiking

Wat maakt deze thru-hikes in Amerika zo bijzonder? Het gaat verder dan de kilometers die worden afgelegd. Thru-hiking is een transformerende reis die de avonturiers test op verschillende gebieden. Het is een kans om het alledaagse achter te laten en de schoonheid van de natuur te omarmen en om te leren leven met minimale middelen.

Of je nu kiest voor de betovering van de bekendere thru-hikes in Amerika, zoals de Pacific Crest Trail, Appalachian Trail of de Continental Divide Trail. Alle thru-hikes zijn gegarandeerd een epische reis, gevuld met adembenemende momenten, zelfontdekking en een diep gevoel van verbondenheid met de natuur. Dus, trek je wandelschoenen aan, pak je rugzak en laat je meevoeren op een onvergetelijk avontuur door de overweldigende wildernis van Amerika.

LangeafstandswandelingNoord-AmerikaTheHike.nlVerenigde StatenWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.