Credits: Jared Erondu - Unsplash

The alpinist, dé klimsensatie in documentairevorm

door


Houd jij van sensatie en klimmen? En zat jij ook op het puntje van je stoel bij de film Free Solo? Dan is de film ‘The alpinist’ zeker iets voor jou. Deze documentaire volgt de 23-jarige Marc-André Leclerc. Gedreven door zijn liefde voor de bergen, waagt hij zich aan de gevaarlijkste solo-beklimmingen in de geschiedenis. De documentaire draait sinds 10 september 2021 in bioscopen in Amerika. Of hij ook naar Nederland komt, is nog niet bekend.

The Alpinist

In de documentaire volgt filmmaker Peter Mortimer de jonge Marc-André Leclerc. De Canadese bergbeklimmer leeft een nomadisch bestaan en is publiciteitsschuw. Zo heeft hij geen auto of telefoon. Peter Mortimer moest dan ook moeite doen om de pure visie op klimmen van Marc-André Leclerc vast te leggen. Terwijl Peter en zijn crew het tempo van de jonge bergbeklimmer proberen bij te houden, worden de beklimmingen van Marc-André Leclerc steeds groter en gedurfder. De beste klimmers ter wereld staan versteld van zijn prestaties. Anderen zijn van mening dat hij te veel riskeert. De documentaire volgt Marc-André Leclerc aan het begin van een historisch avontuur in Patagonië. Alles wat ooit mogelijk leek in solo klimmen, wordt hier geherdefinieerd.

the alpinist
Photo by Kristin on Unsplash

Is de Alpinist ook in de Nederlandse bioscopen te zien?

Wil jij de documentaire graag in de bioscoop zien? Wij in ieder geval wel, maar of dit mogelijk wordt, weten we nog niet. De documentaire wordt vooralsnog alleen gedraaid in bioscopen in Amerika. Of hij ook naar Nederland komt is dus nog onbekend.

the alpinist bioscoop
Photo by Felipe Bustillo on Unsplash

Wil jij graag meer lezen over allerlei gave films. Kan je wel wat inspiratie gebruiken? Hier hebben wij nog een aantal artikelen over toffe films!

EntertainmentTheHike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.