Lopen + eten = Street food wandeling. Nu ook bij jou in de buurt

door

Het afgelopen jaar trokken we met z’n allen meer en meer naar buiten toe. Want laten we wel wezen, wandelen is één van de weinige activiteiten die we het hele afgelopen jaar konden doen en ook nog eens ontzettend leuk is. Ondanks dat we met z’n allen de Nederlandse natuur hebben herontdekt, en we nog steeds genieten van al het moois dat ons land te bieden heeft, is het ook altijd heerlijk om bij te komen en na te praten in een knus cafeetje of een lekker terrasje. Gelukkig kunnen we het wandelen en borrelen tegenwoordig weer combineren. En de horeca zou de horeca niet zijn als zij daar geen creatieve concepten voor bedachten. Met als resultaat de street food wandeling.

De street food wandeling in Nederland

Misschien ken je de street food wandeling ook wel als een food-tour of horeca wandeling. Het is, zoals de naam al zegt, een wandeling waarbij je langs verschillende horeca loopt om een hapje en een drankje af te halen. Eigenlijk een soort kroegentocht dus, maar dan zonder de kater. Met deze nieuwe trend kun je niet alleen genieten van de buitenlucht en heerlijk eten, maar steun je ook nog eens de horeca in Nederland. Benieuwd waar dit kan? Wij hebben de leukste tours voor je op een rijtje gezet. Weet jij er nog meer? Laat het ons weten onder het artikel.

De Stadswandeling

De Stadswandeling wordt in veel Nederlandse steden georganiseerd. Om ze maar even op te sommen: Zwolle, Haarlem, Leeuwarden, Alkmaar, Amsterdam, Groningen, Emmen, Maastricht, Eindhoven, Den Bosch, Arnhem, Enschede, Dordrecht, Delft, Nijmegen, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Leiden. En dan kun je ook nog eens kiezen voor verschillende soorten wandelingen, zoals een ontbijtroute of juist een after work route, maar ook routes met kinderen en routes die buiten het centrum om gaan.

Tasty Walk

Ook de Tasty Walk is een organisatie die street food wandelingen door bijna heel Nederland organiseert. Grote kans dus dat er een te vinden is bij jou in de buurt. Enkele steden waar wandelingen worden georganiseerd zijn Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Tasty Walk biedt je letterlijk een verrassende tour. Je weet namelijk pas ná het boeken van de tour langs welke restaurants je gaat wandelen. Je mag zelf de volgorde bepalen waarin je de tentjes bezoekt. Je zit dus niet aan een bepaalde route vast. Je komt in ieder geval langs zes verschillende eetplekken, waar je overal een heerlijk gerecht krijgt aangeboden. Wil jij de Tasty Walk uitproberen? kijk dan op de site van Tasty Walk. Hier kan je je wandeling voor december en januari boeken.

De WijnSpijs street food wandeling

Niks te doen op de zondagmiddag? Neem dan eens deel aan de Wijnspijs wandeling. De wandeling wordt door heel Nederland georganiseerd en waarschijnlijk dus ook in jouw favoriete stad. Je kunt deelnemen aan de wandeling van 12.00u tot 17.00u. De wandeling brengt je langs ongeveer zes restaurants. Soms kunnen dat er dus ook vijf of zeven zijn. Bij elk restaurant kun je een wijn-spijscombinatie proeven en de wandeling loop je in je eigen gezelschap en in je eigen tempo. Online kun je alvast je tickets bestellen voor deze fantastische zondagmiddagbesteding.

Graag een speciaalbiertour doen? Ook dat kan bij WijnSpijs. De eerstvolgende data voor het lopen van de speciaalbier tour zijn:

  • 9 januari 2022; Amsterdam
  • 16 januari 2022; Rotterdam, Hoorn
  • 22 + 23 januari 2022; Nijmegen
  • 23 januari 2022; Breda, Heemskerk, Noordwijk
  • 30 januari 2022; Amersfoort, Den Bosch
https://www.instagram.com/p/CYGcn83gAoB/

Culinaire Wandeling met Heerlijk

De website Heerlijk.nl biedt je normaal gesproken een street food wandeling in ontzettend veel diverse steden. Maar op dit moment kan je alléén in Leiden een restaurant wandeling maken. Deze kan je boeken op de website. Je komt langs verschillende gave restaurants, waaronder zelfs enkele sterrenrestaurants. De wandeling kost ongeveer 40 euro per persoon. Wil je er ook nog een bijpassend drankje bij, dan kun je dat als optie aanvinken. Dan weet je zeker dat je wijntje goed bij je hapje past. De eerstvolgende wandelingen in Leiden kan je lopen op 8 en 9 januari 2022.

https://www.instagram.com/p/CNm8gjkFVsl/

Digitale Street Art wandeling Utrecht

Deze wandeling is iets meer gericht op Street Art en iets minder op eten, maar omdat dit een gave wandeling is, vonden we het toch leuk om deze op te nemen in het lijstje. Utrecht barst namelijk van de bijzondere street art. Om deze te ontdekken is er een mooie wandeling door de binnenstad uitgestippeld. Je kan online voor 10 euro de tour bestellen. Bij de digitale route (via de app Google Maps) loop je langs diverse soorten street art zoals muurschilderingen, stickers, graffiti, muurgedichten en oude advertenties. Onderweg krijg je bij iedere stop uitleg over de werken. Deze route duurt ongeveer 1,5 uur en onderweg kun je natuurlijk even stoppen om iets te eten en/of drinken. In de app staan twee tips. De wandeling is geschikt voor jong en oud en kun je zowel overdag als ‘s avonds lopen omdat de omgeving goed is verlicht. 

Ook leuk in Utrecht: het Stadstochie

Bij Café Willem kun je terecht voor het Stadstochie. Je krijgt er een tas vol met leuke opdrachten en weetjes, zodat je de stad Utrecht beter kunt leren kennen. Natuurlijk zitten er ook snacks in de tas voor onderweg. Huisgemaakt zelfs. Bij terugkomst krijg je nog een portie bitterballen en een biertje to go.

Bron:
DagtochtEuropaNederlandNieuwsTheHike.nlWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

1 reactie. Reactie plaatsen

  • Een Streetfoodwalk is lekker makkelijk via een interactief kaartje, op je mobiel zodat je weet waar de eet & drinkplekken zich ten opzichte van elkaar bevinden. Wij kunnen deze kaartjes vlot en snel maken.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.