Stadswandeling Eindhoven voor ‘insta-waardige’ plekjes

door

In een tijd waarin de meeste van ons ontzettend veel bezig zijn met sociale media, willen we graag zo mooi en bijzonder mogelijke plaatjes maken. Eén van de sociale media-apps waarmee we onze kunstwerkjes kunnen delen is Instagram. Selfies, vakantiekiekjes en foto’s van prachtige landschappen. Maar heb je al eens gedacht aan het combineren van een stadswandeling met zo’n gave ‘insta-waardige’ fotoshoot? Dit is natuurlijk de perfecte manier voor het verkennen van een stad én voor het maken van gave plaatjes. Een stad die je veel bijzonderheden te bieden heeft is Eindhoven. Speciaal daarom hebben wij voor jou een ‘insta-waardige’ stadswandeling door Eindhoven opgezet.

Stadswandeling Eindhoven

Credits: Bobby Born

Start bij de Berenkuil

Deze plek, net buiten het centrum van Eindhoven, zal je absoluut verbazen. Deze ‘kuil’, genaamd de Berenkuil, is een soort fietsknooppunt, maar ligt middenin het verkeer. Binnenin en rondom de kuil zijn de muren bespoten met fantastische graffiti met sprekende kleuren. Of je graffiti nou kunst vindt of niet, het is werkelijk bijzonder om te zien. Helemaal omdat de graffiti ieder jaar over wordt gespoten tijdens het internationaal graffiti festival, genaamd Step in the Arena. Wandel door de viaducten en verwonder je over de enorme variatie aan plaatjes. We hoeven jou niet te vertellen dat dit een perfecte plek is voor het maken van wat Insta waardige foto’s.

Waypoint #1 – Magic Garden

Na een eindje wandelen nader je het centrum van Eindhoven. Je kent vast wel de bekende plekken, maar er is nog zoveel meer prachtigs dat deze stad je te bieden heeft. ’t College is één van deze plekken. ’t College is een prachtig straatje, wat men ook wel de ‘Magic Garden’ noemt. Huizen zijn helemaal begroeid met planten, waardoor je de meest prachtige plaatjes krijgt. Een stukje natuur gecombineerd met wonen en leven. Ook zitten er bijzondere, unieke zaakjes wat de sfeer van deze plek zéker niet tekort doet. Niet alleen een mooie fotoplek, maar ook nog eens heel leuk om doorheen te lopen.

Waypoint #2 – Anne Frank Plantsoen

Dit prachtige plantsoen ligt niet zo ver van het welbekende Stratumseind. Toch is de sfeer hier ontzettend anders. Het is echt een stukje natuur, middenin Eindhoven. Het Anne Frank Plantsoen biedt je groen gras, mooie hoge bomen en het rustgevende geluid van het water. Naast ‘insta-waardige’ foto’s kun je hier ook prima je kleedje uitleggen en genieten van een picknick. De plek ligt middenin onze stadswandeling door Eindhoven, dus een pauze of lunch op deze plek is zéker genieten.

Waypoint #3 – Ventoselaan

Misschien wist je het al wel, maar vroeger was Eindhoven een echte industriële stad. Nog steeds zijn er kenmerken te vinden. Denk aan de Lichttoren, Strijp-S of aan andere overblijfselen van oude fabrieken. Wat je echt deze industriële sfeer laat zien is de Ventoselaan. In deze laan vindt je de Ventose Flat, wat naast een opmerkelijk gebouw ook nog eens een flat met fantastische kleuren is. Wanneer je de foto’s bewerkt, kun je de blauwe kleuren er extra uit laten springen. Eén ding is zeker; het is niet de doorsnee flat die je in elk dorp of elke stad vindt.

Waypoint #4 – Hartje Rio

In Hartje Eindhoven, naast het Philips Stadion, vindt je Hartje Rio. Dit fascinerende gebouw is niet eens zo groot, maar zal je absoluut verbazen. Eén kant van het gebouw is zo ontworpen, dat het echt het gevoel van Rio de Janeiro naar je toebrengt. Het ziet er modern, futuristisch en bijzonder uit en geeft je de mogelijkheid om hele gave foto’s te maken. Ga onderaan het gebouw staan en richt je camera naar boven. Je hoeft geen professionele fotograaf te zijn om prachtige plaatjes van dit gebouw te maken.

Eindpunt stadswandeling Eindhoven – Strijps Bultje

Wanneer men aan Eindhoven denkt zal Strijp S één van de dingen zijn die meteen te binnen schiet. Strijp S is de perfecte plek om eens lekker doorheen te wandelen en de industriële geschiedenis van Eindhoven te voelen. Naast fantastische, nieuwe, moderne gebouwen en de relaxte sfeer vindt je er ook het ‘Strijps Bultje’. Dit viaduct is niet alleen de ‘place-to-be’ voor skaters en skateboarders, maar ook voor mensen die graag een bijzondere foto willen schieten. Loop onder het Strijps Bultje door en verbaas je over de originele en goed gevonden kunst.

EuropaNederlandTheHike.nlWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.