Spectaculaire hikes in Alaska: een toevoeging aan je reis

door

Alaska mag met trots de bijnaam The Last Frontier dragen. In de ruige, uitgestrekte natuur ben je in een compleet andere wereld. Alaska is een gebied vol gletsjers, bergen en echte wildernissen. In de bossen die dichtbegroeid zijn wonen wolven en grizzlyberen. Deze staat van de Verenigde Staten is absoluut een bezoekje waard als je houdt van ruige landschapen, adembenemende hikes en wildlife.

Dit zijn de mooiste hikes in Alaska

Alaska telt ontzettend veel mooie hike-mogelijkheden en heeft misschien wel de mooiste hikes van Amerika. Let er wel op dat de weercondities iets extremer zijn, dus een goede voorbereiding is key.

Exit-gletsjer: Harding Icefield Trail

Harding Icefield Trail heeft van de weinige gletsjers waar je dichtbij kunt komen. Hier kun je een geweldige dagwandeling maken, omdat het een van de mooiste hikes van Alaska is. Een uitdagende wandelroute en een prachtig uitzicht op de gletsjer kenmerken deze route. Bij het bezoekerscentrum begint je bezoek aan de Exit gletsjer, daar vind je ook een interessante tentoonstelling. Op de Harding Icefield Trail zet je daarna de eerste stappen. De top van het pad ligt op 1.066 meter hoogte.

Vanaf de top heb je een schitterend uitzicht op de gletsjer en de bergen eromheen. De lengte van de wandeling is 14 kilometer en duurt ongeveer een dag. Aan het begin heb je al direct een uitdaging, want de eerste twee kilometers gaan steil omhoog. Onderweg naar de Top off the Cliffs Overlook heb je mooi uitzicht, eenmaal boven geniet je van een panoramisch uitzicht over de Exit-gletsjer. Hier kun je even uitrusten en de batterij opladen.

Matanuska-gletsjer

De langste en tevens mooiste gletsjer is de Matanuska-gletsjer. Met 42 kilometer is het de langste die je per voertuig kunt bereiken. Tussen Tok en Anchorage, de grootste stad van Alaska, vind je de gletsjer. Wil je de natuur van Alaska ervaren, dan ben je hier op de goede plaats. Onder begeleiding van een gids kun je zelfs over de gletsjer lopen: dit móet je gedaan hebben als je hier bent. Een unieke ervaring die iedere hiker mee moet maken op zijn reis.

Photo by Michael Chen on Unsplash

Onderweg tijdens de wandeling vertelt de gids van alles over de Matanuska-gletsjer, hoe de gletsjer is ontstaan bijvoorbeeld. Waar komen de zwarte strepen in het prachtige blauw-witte ijs vandaan? Om de wandeling te maken, heb je een goede uitrusting nodig, eventueel kun je deze ook lenen. Ook ijzers en een helm krijg je van de organisatie. Vergeet je camera niet, want je kunt hier spectaculaire foto’s maken van de prachtige natuur. Niet alleen een schitterende reis, maar ook erg leerzaam.

Bovenop de gletsjer heb je ook een episch uitzicht over de omgeving. Zo kan je bij goed weer zelfs naar Canada kijken en zie je wellicht Dawson City aan de Yukon rivier. Deze stad stond bekend om de goudkoorts in de 19e eeuw. Hier kan je terug in de tijd gaan en alles rondom gokken en goud ontdekken. Blijf je liever in Alaska, dan kan je uiteraard ook legaal gokken in Nederland en Dawson City overslaan.

Photo by Elise V on Unsplash

Mendenhall gletsjergebied

Een van de populairste wandelgebieden in de Juneau is het Mendenhall gletsjergebied. De Mendenhall Gletsjer die op zich al erg indrukwekkend is, stroomt naar beneden vanaf het Juneau ijsveld. Vanaf het Mendenhall Glacier Visitor Center vertrekken verschillende wandelroutes. Je kunt zelf kiezen welke lengte en moeilijkheidsgraad je loopt. Dit schilderachtige gebied kun je ook via de gemakkelijke route verkennen. Deze routes blijven laag langs het meer, de meer uitdagende wandeltochten liggen aan weerszijden van Mendenhall Lake en klimmen omhoog. Hierdoor heb je ook een prachtig uitzicht op de gletsjer.

Photo by Matt Artz on Unsplash

Anvill Mountain

Anvill Mountain is de favoriete route van de lokale bevolking. Vanaf een paar startpunten in Nome kun je deze wandeltocht beginnen. Ook langs de eerste paar kilometer langs de Teller Highway zijn er verschillende locaties om te starten. Aan de westkant van de top is het pad opvallend door de rotsformatie in de vorm van een aambeeld. Aan de oostkant van de top vind je de White Alice antennes, deze waren onderdeel van een communicatiesysteem in de koude oorlog. Ben je na een enerverende wandeling boven aan de top dan wacht je een schitterend uitzicht op de bergen en de alpentoendra rondom Nome.

Photo by Kathrine Coonjohn on Unsplash

Bij iedere wandeling die je maakt moet je voorbereid zijn, geef wilde dieren voldoende afstand. Welke moeilijkheidsgraad je wandeling ook heeft, zorg voor de juiste kleding. Vergeet niet voldoende voedsel en water mee te nemen en verken de route eerst.

Noord-AmerikaTheHike.nlVerenigde Staten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.