Peak District National Park: Alsof je een schilderij van Bob Ross in hiked

door

Paarse heuvels in het Peak District National Park

Misschien denk je bij hiken niet zo snel aan Engeland, maar Sheffield is echt wel aan te raden! Aan de Outdoor City van Engeland, Sheffield, ligt het prachtige Peak District National Park. Dit gebied is het gehele jaar door een populaire bestemming voor hikers, mountain bikers en andere outdoor-liefhebbers door zijn prachtige, heuvelachtige natuur met uitgestrekte heidevelden en goede toegang vanaf Sheffield, Nottingham en Manchester. Nou is dit gebied het hele jaar onwijs mooi, maar in augustus wordt het echt adembenemend. Dit is te danken aan de bloei van de heidevelden die ervoor zorgen dat de heuvels prachtig paars geschilderd worden.

Alsof je een schilderij betreedt

De heuvels van Peak District zijn bezaaid met verschillende plantsoorten, de meest dominante plant is de struikheide, dit paarse plantje begint eind juli te bloemen en staat vrijwel de hele maand van augustus volop in de bloei. Als je echt het gevoel wilt hebben dat je een schilderij van Bob Ross instapt zijn vooral de Dark en de South West Peak aan te raden voor een mooie hike of fietstocht tijdens dit jaarlijkse fenomeen.

Natuur én historie op deze geweldige routes

Peak District National Park is voor iedereen toegankelijk, van ervaren klimmers tot casual wandelaars. Wil je de ultieme combinatie tussen historie en natuur? Dan is de route bij Eyam en Stoney Middleton de perfecte keus. Je loopt door schilderachtige dorpjes vol met geschiedenis, uitgestrekte paars-gekleurde velden en over prachtige wandelpaden door de heuvels. Deze route is ongeveer 12,8 kilometer, maar doordat deze route onderweg voldoende kroegjes en cafés passeert, is het ook geschikt voor minder ervaren wandelaars.

Vanaf Eyam loopt een zwaardere route die een onvergetelijk uitzicht van de moorland velden en de historische elementen uit de 17de eeuw biedt. Deze route is zo’n 14,4 kilometer. Ben je gek op watervallen? Dan is de route van Buxton naar Three Shires Head dé route voor jou! Het pad naar Three Shires Head (en weer terug naar Buxton) is bijna 35 kilometer, dus niet weggelegd voor de minder ervaren wandelaars. Voor wandelaars die hun hand niet omdraaien voor deze afstanden is het een echte aanrader. Langs de route bevindt zich een rivier vol met prachtige watervalletjes.

Voor de wandelaar zonder hoogtevrees is de Stanage Edge geweldig. Hier loop je over de rug van een 458-meter hoge rotswand met een uitzicht van kilometers ver over de heidevelden – het ultieme uitkijkpunt wanneer de heide in augustus in de bloei staan. Naast deze routes zijn er nog vele andere wandelroutes in het Peak District National Park, kijk hier voor meer suggesties.

Meer zomer tips

Iedere maand is er een grote nachtmarkt in Sheffield, in augustus vindt deze aan het begin van de maand plaats, namelijk 2 en 3 augustus 2019. Op de Peddler Night Market kun je genieten van geweldig street food en huis gebrouwen bier terwijl je vermaakt wordt door straatartiesten, dj’s en kunstenaars.

Was het niet genoeg om het Peak District te zien vanaf de grond, dan is er ook de optie om te gaan paragliden – met en zonder motor. Op deze manier kun je de prachtige heuvels vanuit een ander perspectief verkennen.

Sheffield en zijn omgeving is rijk aan rivieren en daarom is het goed mogelijk te kajakken. Sheffield City Kayak Club biedt kajak trips aan vanuit het centrum van Sheffield. Je kunt ook een kajak huren en zelf de rivieren verkennen.

 Na een sportieve dag is het maar al te fijn even uit te rusten met een lekker drankje. Maar wat nou als dit drankje helemaal door jezelf is gemaakt? True North Brewery biedt de School of Gin aan. Waar je tijdens een 3-uur lange sessie leert om je eigen gin te brouwen die je achteraf mee naar huis mag nemen – of gelijk opdrinkt natuurlijk.

Wil je wandelen door een prachtig park en iets goeds doen voor je medemens? Dan kun je op 28 augustus 2019 in Sheffield meedoen aan Big Steps of Hope; het evenement kost £ 12,00 wat ongeveer € 13,50 is en de opbrengst hiervan gaat naar ALS onderzoek. Dat betekent dat je dus veel van Sheffield ziet en de locals ontmoet, terwijl je iets goeds doet voor de maatschappij!

Voor nog meer Sheffield en hike plezier, kijk op de website!

DagtochtEuropaTheHike.nlVerenigd Koninkrijk

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.