Top tien nachtwandelingen in Israël bij volle maan

door

Wanneer de zon ondergaat en de dag verandert in nacht komen de maan en de nachtdieren tevoorschijn. Het maanlicht wordt weerkaatst op stenen, meren en valleien. Heb jij ook altijd al een nachtwandeling willen maken door landschappen die verlicht worden door een volle maan? Dan ben je hier aan het juiste adres. Vandaag vertellen wij over de meest bijzondere wandelingen die ’s nachts in Israël gemaakt kunnen worden. Trek dus snel je wandelschoenen aan en ga met ons mee op avontuur.

Nachtwandelingen in Israël

Als je ’s nachts op pad gaat worden je instincten aangescherpt. Je zicht, gehoor maar ook je reukvermogen passen zich aan. Nachtwandelingen in Israël met volle maan heeft veel voordelen, waaronder de koelere nachttemperaturen. Israël heeft een hee mooie natuur. Wat dacht je bijvoorbeeld van de helderwitte kalksteen van de Judea-woestijn of het glinsterende water in het Meer van Tiberias? Deze krijgen in het maanlicht een extra mooie glans. Hieronder volgt een lijst met tien van de meest bijzondere wandelingen die ’s nachts in Israël gemaakt kunnen worden.

nachtwandelingen

Nahal Chavarim

In de Negevwoestijn in het zuiden van Israël ligt een van de drie officiële Israëlische natuurreservaten die ’s nachts geopend zijn. Hierdoor is het voor bezoekers mogelijk om een nachtelijke wandeling te maken. De wandeling in de Chavarim rivierbedding combineert de glooiende heuvels en valleien met het unieke ecosysteem van planten en dieren in een woestijn. De wandeling begint bij de overblijfselen van een oude bron van de Nabateeërs. De Nabateeërs waren een Arabisch volk waarvan het koninkrijk zich uitstrekte over delen van Jordanië, Saoedi-Arabië, Israël en Syrië. Ze leefden in de klassieke oudheid leefde in het Midden-Oosten, grotendeels in het noorden van het Arabische schiereiland. Deze relatief korte wandeling van drie kilometer geeft je een goede indicatie wat dit spectaculaire gebied te bieden heeft.

photo: Guy Delarea

Daliat el-Carmel to Habonim Beach

Deze wandeling begint in het Druzendorp Daliat el-Carmel in het noordelijk gelegen Karmelgebergte. Het pad loopt bergafwaarts, door dorpen en zelfs bananenvelden totdat je het natuurreservaat Habonim Beach bereikt. Het strand van Habonim wordt beschouwd als een van de mooiste mediterrane stranden van Israël. Deze staat bekend om zijn schelpen en het grote aantal wilde dieren. Wat kan je het beste doen? Wanneer je aan deze wandeltocht van 16 kilometer begint, kan je ‘s avonds heerlijk eten bij de Druzen. Vervolgens begin je aan je wandeling en wandel je tot in de vroege ochtenduren. Daarna kan je lekker uitrusten op het strand terwijl je de zonsopkomst bekijkt.

Haifa to Atlit

Voor een gemakkelijkere strandwandeling in het Karmelgebied begin je bij Haifa’s Student Beach. Vanaf hier loop je naar het zuiden tot je de “Shayetet 13” Israëls Navy Seal-basis in de stad Atlit bereikt. De zandwandeling is een route van tien kilometer langs het water. Je kan de glinsterende golven bewonderen en maanlicht weerkaatst zien worden op de Middellandse Zee. Bij het eindpunt heb je prachtig uitzicht op een beroemd dertiende-eeuws kruisvaarderburcht.

Israel, Haifa District, Atlit

Nahal Pratsim-Sodom Mountain

Bij deze nachtwandeling loop je langs een poederachtige mergelrots van acht kilometer aan de voet van de berg Sodom boven de Dode Zee. Hier zou het Bijbelse verhaal van Sodom en Gomorra zich hebben afgespeeld. Je wandelt langs de rivierbedding in de kloof tussen de torenhoge plateaus. Uiteindelijk kom je aan bij wat bekend staat als de ‘Meelgrot’.

Twee dingen zijn zeker. Ten eerste kom je niet schoon terug. Je zal onder komen te zitten met wit krijtachtig poeder. Ten tweede is dit een wandeling die strikt verboden is op regenachtige dagen, maar fantastisch is voor een nachtelijke hike bij volle maan.

Parsat Nekarot-Makhtesh Ramon

Deze cirkelvormige route van zeven kilometer leid je langs de Saharonim kreekbedding en een van de rotsplateaus van de Ramonkrater. Dit is afhankelijk van het pad dat je kiest. Deze ontzagwekkende krater in de Negevwoestijn is de grootste in zijn soort ter wereld. Het heeft namelijk een lengte van veertig kilometer en een diepte van vijfhonderd meter. Ook al wandel je ’s nachts slechts een klein deel, je zult versteld staan van de sterrenhemel die in dit afgelegen gebied te zien is. In de bodem van de kreek vindt je versteende zeeschelpen. Deze herinneren je eraan dat dit ooit de bodem was van een enorme oceaan.

Photo: Doron Nissim

Tel Achziv to Rosh Hanikra

Deze gemakkelijke nachtwandeling van zes kilometer, die net ten noorden van Nahariya begint, volgt het rotsachtige strand helemaal vanaf de oude nederzetting Achziv. Je loopt noordwaarts naar de zeegrotten van Rosh Hanikra, langs de strandpromenade en paden. Langs de route ontdek je baaien, lagunes en getijdenpoelen. Dit is een broedplaats voor zeeschildpadden tijdens de lente- en zomermaanden, dus blijf in die seizoenen op de boulevard. Rosh Hanikra staat bekend om zijn spectaculaire grotten. Deze grotten, op de grens tussen Israël en Libanon, zijn gelegen aan de kust van de Middellandse Zee. 

nachtwandelingen

Nahal Kidod, Arad

Deze korte nachtwandeling in de wildernis van de woestijn van Judea, begint in de wijk Rotem in Arad en daalt af naar de bedding van de Kidod-rivier. Onderweg passeer je een eeuwenoud waterreservoir, watervallen en grotten. Uiteindelijk beklim je de Moav-uitkijkpost voor een uitzicht op het vallende licht over de heuvels beneden en het laagste punt op aarde, de Dode Zee. De wandeling van zeven kilometer duurt twee tot vier uur en zal je al het moois laten zien dat het unieke heuvelachtige woestijngebied te bieden heeft.

Mitzpe Tiberias to Yardenita

Deze nachtwandeling , die onderdeel is van het Israëlpad (Israel National Trail), begint met uitzicht op de maan die schijnt over het Meer van Tiberias. De wandeling eindigt met een duik in de Jordaanrivier. Hier zou volgens de overlevering Jezus gedoopt zijn door Johannes de Doper. Deze mooie route van twaalf kilometer is een prachtige wandeling door de geschiedenis.

Massada

Aan de voet van de berg Massada, waar koning Herodes zijn woestijnfort in de berghelling bouwde, ligt het nationale park Massada. Dit pad in de Judea woestijn bestaat uit kalksteenrotsen en bevat kronkels, bochten, spleten en natuurlijke structuren. Deze kan je allemaal verkennen in het stralende maanlicht. Het pad is uitgesleten door het water van het meer dat duizenden jaren geleden in het gebied stroomde. Net als een hindernisbaan, is het een echte speeltuin voor kinderen en volwassenen van alle leeftijden. De wandeling is dus toegankelijk voor iedereen.

nachtwandelingen

Night Run Tel Aviv

Tel Aviv staat bekend als de stad die nooit slaapt. Eens per jaar bewijst de gemeente Tel Aviv-Jafo dat maar weer door een nachtelijk hardloopevenement te organiseren. De deze nachtwandeling met een tien kilometer lange route gaat dwars door de stad, een unieke kans om Tel Aviv op een heel andere manier te leren kennen. 

nachtwandelingen

Welke nachtwandeling in Tsjechië zou jij graag willen maken? Laat het ons weten door een reactie achter te laten.

AziëTheHike.nlToplijstenWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.