Nacht van de vluchteling: stap voor stap dichterbij een beter leven

door

Volgende week is het weer zover: de Nacht van de Vluchteling. Duizenden mensen lopen die nacht 40km van Nijmegen naar Arnhem, van Rotterdam naar Den Haag, van Utrecht naar Utrecht of van Amsterdam naar Amsterdam. Het startschot wordt van zaterdag op zondag, om middernacht gegeven. Ongeveer 8 tot 9 uur later komen de lopers over de finishlijn. Het doel is om met elkaar een mooi sponsorbedrag op te halen dat wordt gebruikt voor noodhulp aan vluchtelingen en om awareness te creëren voor de vluchtelingen problematiek wereldwijd.

Hier doe je het voor

Ruim 65 miljoen mensen hebben inmiddels hun thuis verlaten in de hoop om ergens anders een betere plek te vinden. Dit doen ze natuurlijk niet zomaar. De reden is vaak een oorlog in eigen land. De omstandigheden van deze vluchtelingen zijn vaak bar en boos. Vaak lopen ze uren aan een stuk om op een veiligere plek te komen Er is grote behoefte aan tenten, drinkwater, medische zorg en andere hulp. De deelnemers aan de Nacht van de Vluchteling lopen samen een bedrag bij elkaar. Vorig jaar, in 2017, liepen 5.000 mensen mee en werd een bedrag van 1,6 miljoen euro bij elkaar gebracht. Op deze pagina kun je precies zien waar het ingezamelde bedrag in voorgaande jaren aan is besteed.

Doe mee

Deelnemers aan de Nacht van de Vluchteling lopen in teams of individueel. Dit doen ze op verschillende plekken in Nederland. In het oosten loop je van Nijmegen naar Arnhem, in het westen van Rotterdam naar Den Haag. Ook in de twee grootste steden, Amsterdam en Utrecht, zijn routes uitgezet. In Amsterdam kan men zelfs de verkorte routes van 10km of 20km lopen, mocht je 40km niet aan kunnen.
Inmiddels is inschrijven voor de 2018 editie niet meer mogelijk. Een bijdrage leveren kan nog wel. Alle lopers zijn blij met jouw sponsoring. Kijk op de site wie je wilt sponsoren. Ook staat daar aangegeven wat de stichting met jouw bijdrage allemaal kan doen. 1 ondervoed kind kan bijvoorbeeld vier weken lang noodvoeding krijgen voor maar liefst 28 euro. Voor 54 euro geeft je zelfs drie vluchtelingen een half jaar lang schoon drinkwater. Maar ook kleinere bedragen zijn uiteraard van harte welkom.

EventkalenderNederlandNieuwsTheHike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.