Photo by Esaias Tan on Unsplash

Dit zijn de mooiste boomkroonpaden van de wereld

door


Een unieke manier om de natuur te ontdekken is door het wandelen over boomkroonpaden. Op hoogte heb je de mooiste uitzichten over het landschap en het leven in de omgeving. Het is een leuke activiteit voor jong en oud, een manier van wandelen die niet snel verveelt. Om te weten waar je ter wereld de mooiste boomkroonpaden hebt, zetten we ze in dit artikel voor je op een rijtje. 

Kakum in Ghana

Als je het over de mooiste boomkroonpaden van de wereld hebt, dan hoort de Kakum wandeling daar zeker bij. In het zuiden van het land kun je aan de wandeling beginnen. Uniek aan dit boomkroonpad is het landschap en de wilde dieren. Je kunt beschermde diersoorten tegenkomen zoals antilopen en bijzondere apen. Het Kakum gebied staat op de werelderfgoedlijst van Unesco, omdat het zo’n belangrijk natuurgebied is voor het land. Op sommige delen van de wandeling bevind je je op 50 meter hoogte. 

Photo by Hello Lightbulb on Unsplash

De Saarschleife in Duitsland

Een van de meest populaire boomkroonpaden vind je in Duitsland. Het land heeft op het gebied van wandelingen veel te bieden. Wat de wandeling door deze boomtoppen mooi maakt is de locatie. Je loopt langs de Saar rivier en ziet onderweg afwisselende uitzichten. Op heldere dagen kun je nog verder kijken en kun je met wat geluk zelfs een gebergte in de buurt van Frankrijk zien. Na de wandeling kun je de dag heerlijk compleet maken met een hapje en een drankje, daar zijn meerdere mogelijkheden voor. 

boomkroonpaden
Photo by Christopher Schaumloeffel on Unsplash

De Gouden brug in Vietnam

Op reisafstand van Da Nang kun je een uitstapje maken naar Gouden brug. De brug hoort zeker bij de mooiste boomkroonpaden ter wereld. Hier komen veel toeristen op af en dat heeft een reden. Het is op een bijzondere manier vormgegeven. De brug waar je overheen loopt wordt vastgehouden door 2 handen. Die handen worden ook wel de handen van god genoemd. Op de brug heb je prachtig uitzicht over het landschap. In de buurt heb je genoeg te doen. Er zijn activiteiten en parken in overvloed. Geen plek om je te vervelen dus. 

boomkroonpaden
Photo by Esaias Tan on Unsplash

Santa Elena in Costa Rica

Bij het land Costa Rica zie je al snel tropische landschappen met enorm diverse flora en fauna voor je. Dat beeld klopt wel met wat je tijdens deze boomkroon wandeling te zien krijgt. In de buurt van de stad Santa Elena kun je hier beginnen aan een wandeling over hangende loopbruggen, dwars door het regenwoud. Je kijkt er je ogen uit. De jungle heeft de mooiste bloemen en planten. 

Ook kun je onderweg dieren tegenkomen. Van de meest mooie tropische vogels tot zelfs brulapen. Voor een kijkje in de vogelwereld van dichtbij, is er ook een kolibrie tuin te bezoeken. Een unieke ervaring. Voor extra plezier heb je de mogelijkheid om een tokkelbaan te nemen van in totaal wel 770 meter. 

De Bavarian Walk in Duitsland

Ook mooie boomkroonpaden vind je in Duitsland. Een van de mooiste is de wandeling door de boomkronen in de Bavarian Forest. Als je in de regio bent is het de moeite meer dan waard om hier het boomkroonpad eens uit te proberen. Het is een van de langste paden in de wereld die je door de boomkronen kunt lopen. Aan het einde van de route kom je bij een prachtig observatieplatform uit. Dit platform wordt ook wel het bos ei genoemd, vanwege de vorm. Vanaf de verte is het al een prachtig bouwwerk. Met wat geluk zie je vanuit deze plek de Alpen liggen. 

boomkroonpaden
Photo by eberhard 🖠grossgasteiger on Unsplash

De Dragon Treetop in Zwitserland

In Laax, Zwitserland heb je de Dragon Treetop wandeling. Dit is met recht van de mooiste boomkroonpaden van de wereld te noemen. In anderhalve kilometer kun je genieten van de mooiste uitzichten over het land. Daarmee is het een van de langste boomkroonpaden die bestaat. Het leuke is bovendien, dat het eindigt in een lange glijbaan naar beneden. Zowel voor jong als oud een leuke belevenis. Een wandeling die je zeker niet wilt missen dus. 

De Skyway in Singapore

Ben je op zoek naar een wandeling die vanwege de architectuur uniek is? Dan moet in Singapore zijn. In de wereld van de boomkroonpaden is dit een bijzondere in zijn soort. De bomen waar je over de paden loopt zijn namelijk geen echte bomen maar kunstzinnige bouwwerken. Het park waar je doorheen loopt heet de Supertree Grove. In de avond is het erg geliefd om de wandeling te maken. Dan is er in het park extra sfeer. De verlichting wordt dan aangezet en er is soms zelfs muziek te horen. Een leuke ervaring in het midden van de stad. 

Anakeesta in de Verenigde Staten

In Anakeesta, Tennessee, kun je terecht voor een van de langste boomkroonpaden van Noord Amerika. Er is een heel netwerk van hangende bruggen uitgezet door het park, waardoor je vanaf hoogte de natuur kunt bewonderen. In totaal passeer je 16 bruggen en er is ook een gedeelte die speciaal voor kinderen is gemaakt. Het pad is zowel leuk voor het jonge als oude publiek. Vanuit de observatie toren heb je mooie uitzichten. Je kunt erg ver kijken en krijgt er een goed beeld van Anakeesta. 

Ook de echte avonturiers zijn hier aan het juiste adres. Je kunt hier namelijk van de zipline. Het leuke is dat je dat met een vriend of familielid samen kunt doen. Zo heb je een adrenalinekick met mooi uitzicht, die je ook nog eens op het moment zelf met iemand kunt delen. 

AfrikaAziëDuitslandEuropaMidden- en Zuid-AmerikaTheHike.nlToplijstenZwitserland

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.