Copyright: The Hike

Lekker Kerst-struinen door De Loonse en Drunense Duinen

door


Allereerst wil ik jullie allemaal heerlijke Kerstdagen toewensen! Op naar een paar dagen vol gezelligheid, liefde en lekkernijen. En wat is er beter dan rondom al dat eten en drinken ook even buiten te zijn?! De benen strekken en plek maken voor een nieuwe ronde met nog meer eten. Kortom: tijd om een nieuwe, Nederlandse hike met jullie te delen. Op naar De Loonse en Drunense Duinen!

Zand, zand, zand én meer

Toen ik ooit van Engeland terug naar Nederland vloog, zag ik uit mijn raampje een gigantisch uitgestrekte zandvlakte. Wauw, waren we echt boven Nederland? Wat en waar is dat dan wel? Het bleken De Loonse en Drunense Duinen te zijn. Een natuurgebied in Brabant van ruim 3500 hectare groot. Het grootste gedeelte bestaat uit zandverstuivingen, maar je vindt er ook prachtige, gekleurde heidevelden en (naald)bossen die een beetje bijdragen aan het Kerst-gevoel. Niet voor niets dat De Loonse en Drunense Duinen een Nationaal Park zijn.

De Sahara van Nederland

De Loonse en Drunense Duinen worden ook wel de Sahara van Nederland genoemd. En dat is niet zo gek. Tijdens het hiken kun je er niet omheen; om alle zandheuvels die door de jaren heen zijn opgeworpen door de wind en nu tot duinen zijn geworden. Door diezelfde wind zijn er regelmatig zandverstuivingen, waardoor het gebied er geen dag hetzelfde uitziet. Als je goed kijkt, zie je misschien nog wel sporen van de dieren die in het gebied leven, zoals herten en vossen.

De Loonse en Drunense Duinen, ideaal om te struinen

In De Loonse en Drunense Duinen zijn er meerdere routes die je kunt volgen. Maar ik raad je aan om gewoon op pad te gaan en te zien waar je uitkomt. De weidse zandvlaktes en heidevelden, maar ook de bossen, zijn namelijk perfect geschikt om eindeloos rond te struinen. Je kunt bijvoorbeeld starten en eindigen bij een van de hoofdingangen. Die kun je herkennen aan het feit dat er een parkeerplaats is én een restaurantje. Ideaal voor een gezellige borrel aan het einde van je hike. Proost op een mooi Kerstfeest!

DagtochtMet kidsNederlandTheHike.nlWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.