Photo by Jonathan Klok on Unsplash

De langste hangbrug ter wereld is geopend in: Europa

door

We kennen Portugal van het heerlijke weer en de prachtige stranden. Maar het land heeft er een pluspunt bij. Dit weekend was het eindelijk dan zo ver. De langste hangbrug ter wereld is officieel geopend. En dit dus gewoon in Europa. Zelfs voor degene met hoogtevrees is dit er eentje die je op je bucketlist wilt zetten.

De langste hangbrug van de wereld

Deze langste hangbrug van de wereld is te vinden in Porto, Portugal. Op ongeveer een uurtje rijden vanaf de stad kom je bij dit letterlijke hoogtepunt aan. Dus ook als je toevallig in de buurt bent, is deze stop zeker een aanrader.

Hangbrug Ponte 516 Arouca

De Ponte 516 Arouca, is maar liefst 516 meter lang en duurt ongeveer tien minuten om over te steken. De eventuele stops om te fotograferen niet meegerekend. Voor degene die iets minder gesteld zijn op dit soort hoogtes, kunnen ook in vier minuten de overkant bereiken. De brug hangt op zo’n 175 meter hoogte boven de Paiva-rivier in het nationale park Arouca. De brug wordt opgehouden met stalen kabels aan twee massieve V-vormige torens aan elke kant. Dus voor degene die er zijn twijfels bij hadden, hij is echt stevig. Hij schommelt en wiebelt wel een beetje, maar dat kan je haast niet voorkomen bij deze afstand.

De omgeving waar je over uitkijkt is prachtige. De schitterende kloof, de stromende rivier of de waterval. Een mooie traktatie als je besloten hebt de brug te trotseren.

De achtergrond van de brug

De hangbrug moet ervoor gaan zorgen dat de regio Porto een boost krijgt. Op dit moment is de regio rond Arouca aan het vergrijzen en dit hoopt de burgemeester hiermee deels te verhelpen. Een aantal dagen voor de officiële opening mochten inwoners van de stad Arouca alvast een wandeling maken over de brug. Het idee om dit te gaan bouwen is ontstaan in 2005. De gemeente begon met het plannen van een geopark, dat later onderdeel is geworden van een UNESCO-programma.

https://www.instagram.com/p/CNDgZGFJnf9/

Praktische informatie voor de toerist

Ben je van plan om de brug op te zoeken? Vanuit de organisatie zijn er een aantal regels opgesteld, om alles zo veilig mogelijk te kunnen laten verlopen.

  • Kinderen onder de zes mogen de brug niet op;
  • Minderjarigen moeten begeleid worden door hun ouders/verzorgers;
  • Ouderen (die wat moeilijker ter been zijn bijvoorbeeld) moeten onder begeleiding van een gids de brug oversteken;
  • De overtocht kost twaalf euro.

De voormalige recordhouder

Voordat de brug in Portugal op de eerste plek kwam te staan, heeft die er wel iemand vanaf moeten stoten. Dit was de Charles Kuonen-brug bij Randa, in de Zwitserse Alpen. Deze brug is 494 meter lang en staat op een hoogte van 85 meter. Maar die brug moet het nu dus doen met een mooie tweede plek.

DagtochtEuropaPortugalTheHike.nlWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.