Langste hangbrug ter wereld opent in Tsjechië

door

Het is nog maar een jaar geleden dat de langste hangbrug ter wereld in Arouca, Portugal opende. Toch kondigt alweer een nieuwe langste hangbrug zich aan. In Tsjechië opent in mei 2022 de 730 meter lange Sky Bridge 721. Dat is ruim tweehonderd meter langer dan die in Portugal. Niet zomaar een verbreking van het wereldrecord dus. Je kunt je voorstellen dat zo’n lange brug ook een goede hoogte nodig heeft. Daarom hangt de brug maar liefst zo’n 95 meter boven de grond. Laat je hoogtevrees dus maar thuis.

sky bridge 721 - langste hangbrug ter wereld Tsjechië

Indrukwekkende trekpleisters

De hangbrug verbindt twee bergruggen met elkaar. Die van Slamník en Chlum. Het startpunt van Sky Bridge 721 is bij de berghut Slaměnka, vlakbij het topstation van de Sněžník-kabelbaan, die op 1.116 meter hoogte ligt. Op die plek vind je nu al een andere imposante trekpleister: Skywalk Stezka v oblacích na Dolní Moravě, wat “Wandelpad in de wolken” betekent. Het is een uitkijkplatform dat bestaat uit houten paden die samen omhoog slingeren tot een hoogte van 55 meter. Eenmaal boven kun je de 100 meter lange glijbaan naar beneden nemen. Of gewoon terug wandelen natuurlijk.

Van alles te doen

De Sky Bridge wordt gebouwd in Dolní Morava, een bergresort bij het Jeseník gebergte. In de winter kun je er skiën, langlaufen en bobsleeën. In de zomer is het een heerlijke plek voor mooie wandelingen. Naast de hangbrug komt er ook een boomkroonpad en een educatief parcours met een augmented reality beleving, genaamd Bridge of Time. Bij die laatste leer je op een interactieve manier van alles over natuurbescherming en over de bewogen geschiedenis van Sudetenland. Want dat deze omgeving een historische plek is, dat merk je aan van alles. Van ruïnes en kastelen tot bunkers uit de oorlogen. Ook buiten de hangbrug is er dus van alles te zien en te leren.

DagtochtEuropaTheHike.nlTsjechiëWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.