© Sven Fotografiert

Jong en oud, Kufsteinerland is het nieuwe wandel-goud

door


Wat heb jij de laatste twee jaar gedaan? Voor veel mensen is het antwoord hierop ‘wandelen’. Dit is door de pandemie, toen niets anders mocht, maar er zijn ook enorm veel prachtige wandelpaden bijgekomen. Nu vraag je je misschien af, maar waar kan ik nu zo’n geweldige paden vinden? In de bergen van het Tiroolse Kufsteinerland, net over de grens van Oostenrijk.

Wat is Kufsteinerland?

Wandelen is nog nooit zo populair geweest. Men investeert in betere wandelschoenen, de beste kledij, maar ook meer in unieke berg– en natuurvakanties. Het is niet enkel goed voor je lichaam, je vind ook gewoon pure rust en prachtige uitzichten. Waar kan je in zo’n omgeving hiken? In de Alpenregio Kufsteinerland, Oostenrijk. Jong en oud kan hier genieten van unieke en avontuurlijke wandeltochten. Wat vind je er allemaal? 

  • Acht fijne vakantiedorpen 
  • Talrijke wandelmogelijkheden 
  • Historische stad 
  • Een overload cultuur
Kufsteinerland
© ofp kommunikation

Familietocht Höhlensteinhaus

Stel je voor: je bent op vakantie in Tirol en je hebt zin in een wandeling, maar oh nee je hebt 3 kinderen bij die niet te fervente wandelaars zijn. Wat nu? Dan wandel je gewoon lekker de Höhlensteinhaus. Deze wandeling is perfect voor jong en oud. Wandel langs kleurrijke en spookachtige bossen, machtige bergtoppen en romantische Alpenweides. Je trekt je wandelschoenen aan in Hinterthiersee en wandelt een uur en half door tot Höhlensteinhaus. In deze historische berghut kan je dan je voeten omhoog leggen en genieten van huisgemaakte gerechten uit de Tiroolse keuken (en misschien met een Freundsberg 66 in de hand). 

Kufsteinerland
© Marco Pircher

De Erlebnisweg 

Psst… hier komt een geheim, klaar? De gloednieuwe Erlebnisweg in Kufsteinerland is dé plek voor berg- en wandelliefhebbers. Deze is ook perfect voor families. Na een korte rit in een éénpersoons-Kaiserlift, bereik je het pad. Bereid je voor op 14 interactieve stops die je overwelven met interessante informatie het omringende Kaisergebergte en de meerwaarde van natuur en wilde dieren. De wandeling duurt, net als de vorige, anderhalf uur en leidt tot het middenstation van de Duxer Alm. Neem daar de lift richting de Marienkapelle op de Duxer Köpfl. Brand een kaarsje en vraag voor nog zo’n prachtige wandelingen. 

Een insider tip: de KufsteinerlandCard

Indien je op vakantie gaat naar het prachtige Kufsteinerland, koop dan zeker een KufsteinerlandCard aan. Hiermee krijg je immens veel voordelen. Geniet van een gratis rit met de Kaiserlift, kosteloos gebruik van het openbaar vervoer en toegang tot diverse bezienswaardigheden. Wil je nog meer voordeel? Dat kan! Maak gebruik van de bijzondere programma’s en rondleidingen in de regio. Vind verborgen wegen en verkoelende meren, zoals de Thiersee en de Hechtsee.  Je hoort me al aankomen, met de KufsteinerlandCard krijg je hier ook korting op. Waarom zou je het niet doen? 

Meer wandelpaden in Kufsteinerland 

Ja hoor, je vraag van in de Marienkapelle is volbracht. Naast de vorige twee routes kan je in het Oostenrijkse Kufsteinerland nog meer je bilspieren trainen. Wandel door het Tiroolse berglandschap naar de acht pittoreske dorpjes. Er is een wandeling voor elk type hiker, van makkelijk naar intens. Wat kan jij aan? Meer informatie vind je hier

Kufsteinerland
© Hannes Dabernig

AlpenDagtochtEuropaMet kidsOostenrijkTheHike.nlWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.