Op de Kanisfluh heb je de mooiste zonsopkomst in Vorarlberg

door

Naar Vorarlberg ga je voor de prachtige Oostenrijkse natuur dat op een perfecte afstand ligt van Nederland. Zo deden we er een roadtrip en maakten we kennis met het hele gebied en zo ook met de streek genaamd Bregenzerwald. In het Bregenzerwald is de Kanisfluh een van de hoogste bergen, met 2044 meter. Een echt hoge berg kan je het dus niet noemen, maar omdat het de hoogste is van de regio, heb je er een fenomenaal uitzicht over het gebied. Kortom, de plek waar je moet zijn voor een zonsopkomst of -ondergang.

Vorarlberg Header

Kanisfluh

Tussen de dorpen Au en Mellau ligt de Kanisfluh bergkam. Omdat de Kanisfluh een bergkam is, heeft het meerdere toppen. Uiteraard gingen wij voor de hoogste, omdat je daar het mooiste uitzicht hebt over de regio. De 2044 meter hoge top heet de Holenke en is uiteraard herkenbaar aan het kruis op de top. Let erop dat een groot gedeelte van de Zuidkant van de Kanisfluh een beschermd natuurgebied is voor steenbokken en gemzen. Je mag dan dus niet buiten de paden lopen.

Hiken

De Holenke is relatief makkelijk voor de geoefende hiker. Er gaat een prima aangegeven pad naar boven en je hoeft er dus niet voor te klimmen. Vanaf Alpengasthof Edelweiss is het maar een uurtje omhoog. En als je daar dan toch in de buurt bent, is een overnachting daar een absolute aanrader. De kamers en faciliteiten zijn er fantastisch. De prijs is er dan misschien ook naar, maar om even helemaal op te laden in the middle of nowhere is veel waard.

Routes

Natuurlijk zijn er meer wegen die naar de Kanisfluh leiden. Zo kan je de Holenke ook bereiken via de andere kanten. Lang hiken is het sowieso niet, want je begint vrijwel altijd vanaf een parkeerplaats of hut rond de 1600 meter. Vervolgens heb je een prachtig uitzicht over het Bregenzerwald en Vorarlberg. Let er wel op dat het in de zomer wat drukker kan zijn bij zonsopkomst en -ondergang. Wil je liever een andere top gebruiken om te genieten van het uitzicht, dan moet je wel een geoefende bergklimmer zijn. Oja, vergeet je huttentocht spullen en hoofdlampje niet!

Vorarlberg steenbok

AlpenEuropaOostenrijkTheHike.nlWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.