Credits: Tim Foster - Unsplash

De mooiste Campspaces langs het Pieterpad

door


Het Pieterpad is de bekendste LAW van Nederland. Nu iedereen het afgelopen jaar aan de wandel is gegaan, is het pad misschien wel populairder dan ooit. Je kunt langs het Pieterpad in verschillende B&B’s overnachten, maar mocht je liever gaan kamperen, dan is Campspace ideaal. Maar waar vind je ze? Deze Campspaces liggen aan of niet ver van het Pieterpad. 

Kamperen rondom het Pieterpad

1.   Kampeerplek in het groen

Het terrein van Jeannet is een plek tussen de landerijen. Ze wil dit stukje grond laten verwilderen zodat er plek is voor bijen, vogels en nog meer dieren en insecten. Een gedeelte maaien ze wel, daar kun je je tent neerzetten of slapen in de bell tent. Als toilet hebben ze een composttoilet en er is ook een douche om je even te wassen na een dagje wandelen. Ben je weer schoon en fris? Oogst dan wat groente uit de moestuin, zo kun je morgen weer op volle kracht vooruit. 

2.   Minicamping

Iets ten zuiden van Schoonloo ligt Schoonoord. Hier vind je een minicamping waar je terecht kunt met je eigen tent of gebruik kunt maken van de chalets op het terrein. Deze chalets hebben eigen faciliteiten. In het dorp kun je terecht bij de bakker en slager. Wil je liever niet zelf koken, kies dan een gerecht uit bij de pizzeria of de Chinees.

3.   Off-grid kamperen

Deze minicamping in Stieltjeskanaal beschikt over een paar mooie afgelegen kampeerplaatsen. Perfect voor wandelaars en vrijbuiters die nabij het Pieterpad off grid willen kamperen met hun eigen tent. Ondanks dat het off-grid is, beschikt de plek wel over luxe sanitair. ‘s Avonds kruip je lekker samen bij het kampvuur of kun je heerlijk eten in de bistro op het terrein. Ze serveren ook vegan gerechten.

Kamperen Pieterpad

4.   Kamperen in een kant-en-klare tent

Vlakbij Ommen in het prachtig mooie Vechtdal vind je de tuin van Anneke. Hier staat de vouwtent al voor je klaar. De tent staat midden in de grote tuin en je hoort niks anders dan het geluid van fluitende vogels. Er is sanitair met een douche met warm water. Mocht je even een rustpauze willen, is deze plek ook top. Nabij kun je zwemmen en gewoon even zonnebaden, of je armen trainen in een kano.

5.   Camping bij Nijverdal

Dichtbij Nijverdal vind je een rustige en verzorgde camping. Deze is iets groter, want er is plek voor 40 tenten, caravans en campers. Ondanks dat is het er heerlijk rustig, de plek ligt midden in de natuur. Het toiletgebouw is luxe en zelfs verwarmd. Zo kun je extra lekker douchen. De verwarming loopt trouwens op zonne-energie. Dichtbij vind je supermarkten en plekken om eten af te halen.

6.  Direct kamperen aan het Pieterpad

Voor deze plek om te kamperen hoef je niet van het Pieterpad af te wijken. Vanaf de camping heb je namelijk uitzicht over het pad. Je kunt hier je eigen tentje opzetten aan de rand van de wei. Er is helaas geen douche, maar het is er wel erg comfortabel. ‘s Avonds kun je een kampvuurtje maken, maar je kunt ook even het dorp Laren in lopen waar je heerlijk kunt eten. Wil je je voeten een beetje sparen? In overleg kun je worden gehaald en gebracht naar de nabij gelegen plaatsen. 

kamperen Pieterpad

7.   Kamperen nabij Nationaal Park de Maasduinen

Frank en Dorreth bieden een leuk beschut plekje waar je kunt kamperen met je tentje. Je kunt hier nabij de Maasduinen even helemaal tot rust komen na een dag wandelen. Loop je de route in de winter? Dan kun je je spieren even laten ontspannen in de sauna en/of de houtgestookte hottub.

8.   Sangershoeve Camping

De wandeltocht zit er alweer bijna op en je hebt nog maar een paar etappes te gaan! Sangershoeve Camping is de laatste Campspace op de Pieterpad route waar je nog even kunt kamperen tussen het groen. De minicamping ligt op het terrein van een hoeve aan de rand van het Limbugse maasdorpje Ohe en Laak. De camping is van alle basis gemakken voorzien, waardoor het je aan niks ontbreekt. Vergeet niet om jezelf te trakteren op een stukje Limburgse vlaai! Die heb je wel verdiend.

Veel succes met wandelen! Vergeet niet om ervan te genieten. 

AccommodatiesEuropaLangeafstandswandelingNederlandTheHike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.