Credits Becca Tapert

Op zoek naar een handige hiking app? Dit zijn onze tips

door

We lopen er ongetwijfeld allemaal weleens tegenaan: je wilt gaan hiken, maar je bent nog op zoek naar een toffe hike. Uiteraard ben je op deze site dan op de goede plek. Wij geven je de nodige portie inspiratie. Maar ook wij hebben nog lang niet alle trails op een rijtje kunnen zetten. Ben je bijvoorbeeld al ergens op locatie en wil je niet te ver reizen voor je hike, dan is het handig om een app te hebben, die je een route wijst in de buurt. De mogelijkheden op het gebied van hiking apps zijn eindeloos. Daarom lichten we drie van onze hiking app favorieten voor je uit.

Hiking app | tip #1: RouteYou

Op RouteYou vind je een paar miljoen recreatieve routes. Niet alleen hiking routes. Je kunt de app ook gebruiken voor fietsroutes, motorroutes, mountainbike trajecten, kanoroutes en meer. Al deze routes zijn ooit aangemaakt door en voor andere gebruikers. Je kunt ervoor kiezen om zelf mee te delen in routes, maar je mag ook alleen ‘lurken’. Heb je een toffe route gevonden die aansluit bij jouw wensen, dan kun je de RouteView-module openen. Hierin zie je precies waar jij je bevindt, hoe de route loopt en waar relevante POI’s zijn. Handig is dat de kaart meebeweegt in jouw richting. Zo weet je precies of je ergens links- of rechtsaf moet. Het toffe aan deze app is dat hij gratis is. Zelfs als je nieuwe routes wilt downloaden. Enige puntje daarbij is dat je wel internet nodig hebt. Offline gebruik is alleen mogelijk bij een betaald account.

Hiking app | tip #2: Komoot

Komoot is een app die zowel voor hiken als voor fietsen gebruikt kan worden. Er staan super veel mooie routes in en de app kent een paar toffe features. Zo biedt de app navigatie op basis van spraak. Jaja, zelfs op de hiking trails. Verder kun je makkelijk jouw gewenste bestemming aanklikken. De app berekent dan automatisch de meest optimale route naar dat punt. Handig, als je verdwaald bent. Ook kun je contact leggen met andere hikers in de wereld om samen routes te delen. Natuurlijk kun je ook je eigen activiteiten tracken. Niet onbelangrijk: je kunt routes downloaden voor offline gebruik. Wij zijn fan van deze app. Helaas kun je niet altijd voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Je kunt Komoot wel gratis downloaden. Je krijgt dan één regio gratis. Daarna kun je ervoor kiezen om direct alle regio’s te kopen voor 29,99 euro, een enkele regio voor 3,49 euro of een gebundeld gebied voor 8,99 euro.

Hiking app | tip #3: Viewranger

Niet het handigste in gebruik, maar als je eenmaal snap hoe Viewranger werkt, dan heb je ook wat. Viewranger is eigenlijk vooral een handig en goedkoop GPS-systeem. Navigeer feilloos door de wildernis of ander onbekend terrein. Daarbij heb je geen telefoonsignaal of internet nodig. Toffe feature in Viewranger is ‘Skyline’. Door middel van augmented reality kun je met de camera van je telefoon routepunten en pijlen volgen in de natuur om je heen. Er zit ook een social feature aan vast, waarbij je activiteiten van je vrienden kunt volgen. Je kunt de app natuurlijk ook als inspiratie gebruiken. Viewranger heeft namelijk een schat aan kaarten beschikbaar van landen over de hele wereld. Daar betaal je overigens wel wat voor. De kaart van heel Nederland kost je bijvoorbeeld 51,99 euro. Maar je kunt ook regio’s kopen vanaf 6,99 euro.

AccessoiresTheHike.nlVeiligheid

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.