Begin goed voorbereid aan een hike

door

Als je aan een hike begint, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je een klein dingetje vergeet, zoals je fotocamera, maar goede hike voorbereidingen zijn het halve werk. In deze blog vertellen wij jou hoe je altijd perfect voorbereid gaan wandelen.

Waar moet je aan denken?

Het klinkt heel logisch, maar kijk altijd even naar de weersverwachting voordat je gaat wandelen. Gaat het regenen, of zelfs sneeuwen? Kleed je hier dan goed op aan of neem een paraplu mee. Ga je een lastige wandeling maken, neem dan wellicht wandelstokken mee. Wil je nog wat extra spullen meenemen zoals eten, drinken of andere accessoires, neem dan een rugzak mee die fijn zit waar al je benodigdheden in kunnen.  (In dit artikel leggen we uit welke rugzak je het beste kunt kiezen.) Je kunt bij benodigdheden denken aan een thermosfles, een fotocamera, een EHBO-setje, zonnebrandcrème, een kompas en nog veel meer. Maar het aller belangrijkste voor een hike mag natuurlijk niet ontbreken; de wandelschoenen! Zorg dat je altijd goede wandelschoenen draagt.

Voorkom blaren

Door de inspanning tijdens het wandelen zetten je voeten op en worden ze vochtig. Je perfect passende wandelschoenen voelen opeens wat te klein aan. Warmte en vocht vergroten de kans op blaren, omdat je voeten wat dikker zijn door de inspanning, schuren ze langs de schoen en is de kans groot dat je blaren krijgt.

Enkele tips om blaren te voorkomen:

  • Draag altijd goede wandelschoenen
  • Draag goede sokken
  • Loop de wandelschoenen altijd in, ga niet meteen lange afstanden lopen met nieuwe schoenen
  • Smeer uw voeten in met verzorgende crèmes of vaseline
  • Plak gevoelige plekken af met sporttape of gebruik talkpoeder
  • Was je voeten met koud water en zonder zeep
DagtochtGezondheidLangeafstandswandelingTheHike.nlTrekkingVeiligheid

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.