Credits: Tim Kooren

De Hidden Hut, jouw overnachting voor een korte trektocht in de Biesbosch

door

Alhoewel verre wandelavonturen natuurlijk super tof zijn, is een mini avontuur dichtbij ook leuk. Laten we nou net een leuke tip hiervoor hebben gevonden, perfect voor in het voorjaar. In de Biesbosch ligt sinds kort een schattige trekkershut, de Hidden Hut. Hij is alleen wandelend, fietsend of varend bereikbaar en zoals de naam het al zegt, de locatie is geheim tot je hem boekt, spannend!

Natuurgebied de Biesbosch

De Biesbosch is een beschermd natuurgebied tussen Rotterdam, Breda en Den Bosch. Het natuurgebied is nog vrij ruig en vol met meertjes en rivieren. Uniek aan het gebied is de rivierdelta met getij en de wilgenbossen. Dit geeft het echt een uniek uiterlijk waardoor je niet altijd het gevoel hebt dat je in Nederland bent.

Credits: Stan Versluis – Unsplash

De Hidden Hut, verstopte parel in de Biesbosch

Bij een trekkershut denk je vaak gelijk aan het buitenland, maar deze nieuwe trekkershut ligt aan de rand van het natuurgebied. Na een dag heerlijk wandelen of kanoën bereik je de hut waar je echt back to basic kunt overnachten. De hut is namelijk behalve verstopt in de bossen ook off-grid, dus geen tv kijken ’s avonds of douchen, maar genieten van de bosgeluiden om je heen. Gelukkig heeft de hut wel een lekkere matras en een klein keukentje zodat je een heerlijk maaltje kunt bereiden. Maar let op, geen dekens dus neem wel je slaapzak mee.

Welke route loop je naar de Hidden Hut?

Wanneer je de hut boekt via de website krijg je instructies mee hoe je de hut kunt bereiken. Maar hoe je daadwerkelijk je hut bereikt mag je zelf bepalen. Het gebied heeft namelijk tal van wandelroutes door de Biesbosch of het land van Altena. Wil je samen op pad met je viervoeter? Dan heb je geluk, want in bijna het hele park en de Hidden Hut zijn honden welkom (mits aangelijnd).

hidden hut
Credits: Tim Kooren

Bevers spotten vanuit je kano

Uniek aan dit gebied is ook de bever die weer in opkomst is. Behalve alle vogels kun je dus ook ander wildlife spotten in het gebied. De dieren zijn in 1988 weer geherintroduceerd in het gebied en dat is goed gelukt: er zijn inmiddels 107 beverburchten aanwezig in het park. Behalve via de wandelroutes is het huisje ook te bereiken via het water, namelijk per kano. Deze kun je gemakkelijk via hun website bijboeken, één van de beste manieren om de bever te spotten. Geen geluk? Dan kan je ook een bevertocht boeken, de experts weten precies waar ze moeten zoeken naar deze knaagdieren.

Credits: Andreas Schantl – Unsplash
AccommodatiesEuropaHuttentochtNederlandTheHike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

2 reacties. Reactie plaatsen

 • Boswachter Michiel
  8 maart 2023 13:26

  Even belangrijk om te vermelden: honden zijn welkom in de Biesbosch, mits deze aangelijnd zijn!

  Overigens staat op de onderste foto geen bever maar een otter afgebeeld. De otter is in de jaren ’60 van de vorige eeuw uitgestorven in de Biesbosch, maar we hopen dat deze zich net als de bever binnenkort weer in ons mooie gebied zal laten zien.

  Beantwoorden
  • Ha boswachter Michiel!
   Wat een goeie aanvulling, dat ga ik er gelijk even bijzetten.
   En dat van die bever is ook een goed punt, jouw dier-kennis is duidelijk iets beter dan die van mij;) Dat zou tof zijn inderdaad, als de otter ook terug zou komen. Hopen dat dit een toekomst plaatje wordt dan maar.

   Groetjes, Willemijn

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.