Foto: Andre Schoenherr

Het verhaal van de Stubai Seven Summits

door

De Stubai Seven Summits zijn dé zeven door berggidsen en wandelaars uitgekozen bergen in Tirol. De bergen zijn gelegen in het 35 kilometer lange Stubaital, een mooi en indrukwekkend gebied in Tirol met meer dan 100 bergtoppen. De Stubai Seven Summits zijn zeven opvallende en markante bergtoppen. Het beklimmen van deze bergtoppen, die ieder hun eigen verhaal vertellen, is een fantastisch avontuur.

Seven Summits Stubai bord
Foto: Andre Schoenherr

Stubai Seven Summits; zeven totaal verschillende bergen

De zeven bergen van de Stubai Seven Summits zijn niet per se de hoogste, moeilijkste en meest gevaarlijke bergtoppen. Er zijn ook kleinere, meer toegankelijke bergen. Ook die bergen zorgen voor het geluksgevoel van een onvergetelijke bergervaring. Deze bergen, markante blikvangers in het landschap, verschillen niet alleen in hoogte. De bergen van de Stubai Seven Summits hebben ook allemaal hun eigen ligging, geschiedenis en karakter.

De zeven toppen van het Stubaital

De boven het Indall gelegen Serles bewaakt de ingang tot het Stubaital. Goethe noemde deze 2717 meter hoge berg het hoogaltaar van Tirol. De 2611 hoge Hohe Bergstall is gemakkelijk te beklimmen. Deze berg is populair vanwege het fraaie uitzicht. In de zomer schijnt de zon precies op de top van de 2505 meter hoge Elfer. De 3227 meter hoge Habicht werd lange tijd beschouwd als de hoogste berg van Tirol. De 3003 meter hoge Rinnenspitze, een berg zonder steile wanden of gletsjervelden, is gemakkelijk te beklimmen. De 3507 Zuckerhutl, die zo genoemd wordt omdat de bergtop permanent met sneeuw is bedekt, is de hoogste berg van de Stubai Seven Summits. Zowel de weg naar boven als het uitzicht op de veelzijdige 3418 meter hoge Wilde Freiger is fantastisch.

Het beklimmen van de bergen

Er zijn bergen die zonder gids kunnen worden beklommen. Andere bergen kunnen alleen met begeleiding van een bevoegde gids worden beklommen. Wandelliefhebbers kunnen bij de VVV een bergpas verkrijgen. Hebben ze een bergtop bereikt? Dan krijgen ze als beloning een stempel in hun bergpas. Routebeschrijvingen van deze bergtochten zijn te vinden op de website. Iedere bergtocht begint bij een berghut. In de routebeschrijvingen vind je niet alleen eigen beschrijvingen van de bergen. Ook wordt aangegeven wat gevraagd wordt wat betreft techniek en fysieke conditie. Bergwandelaars weten dus hoe zwaar de bergtocht is. Voordat je gaat, is het altijd even goed om de moeilijkheidswaarderingen in Oostenrijk te lezen.

Alle zeven toppen in Stubai
Foto: Andre Schoenherr
AlpenEuropaOostenrijkTheHike.nlWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.