Foto: Hannah Sophia

Een hike naar de Engstligen waterval, een van de mooiste en hoogste van Zwitserland

door

De Engstligen waterval is niet zomaar een Zwitserse waterval. Het adembenemende natuurspektakel is er een voor in de boeken. En zeker eentje voor op ons lijstje met mooiste watervallen ter wereld. Je zou het zo kunnen zien als een echte Instagram hotspot, maar gelukkig is het er bij de Engstligen waterval niet zo heel druk. En het mooie is dat je er op verschillende manieren naartoe kan. Ongeacht het wandelniveau dat je aankan.

De Engstligen waterval is de een na hoogste van Zwitserland

Vanuit het prachtige plaatsje Adelboden is de Engstligen waterval makkelijk te bereiken. Je wandelt er in een uurtje naartoe, of je neemt gewoon lekker eenvoudig de bus (of auto). Eenmaal aangekomen bij het dalstation van de gondel bij de Engstligenalp kan je het natuurspektakel al perfect aanschouwen. De meer dan 600 meter vallende Engstligen waterval geeft je een prachtig schouwspel.

De mooiste plekken zie je via een hike

Je kan bij het dalstation kiezen. Met de gondel of hikend omhoog. Uiteraard heb je de meest spectaculaire uitzichten op de waterval, als je erlangs loopt. Op basis van of je liever klimt of daalt, kan je de helft van de trail ook met de gondel doen. Zo kan je dus omhoog in de gondel en naar beneden lopen, of andersom. Wil je een dagvullend programma, kies er dan voor om een rondwandeling te maken. Doe wel een ronde, want wellicht is het een beetje saai als je dezelfde weg stijgt en daalt.

Perfecte plek voor de lunch

Eenmaal boven op de berg, zie je een prachtige weide. Bij het Berghotel Engstligenalp heb je een perfecte view op de bergen, de weide en de wateren. En je kan er heerlijk genieten van de lokale specialiteiten. Vervolgens ben je weer helemaal opgeladen om de trip te vervolgen.

Engstligen waterval Zwitserland Adelboden Lunchplek
Foto: Hannah Sophia

De Engstligen waterval

Het mooie is dat je precies langs de Engstligen waterval kan lopen. Zo kan je genieten van het spektakel, maar ook de perfecte foto’s schieten. En eveneens op een zonnige dag, kan je er heerlijk afkoelen van de nevel die van de waterval komt. Zorg wel voor goede schoenen, want door de nevel kan het redelijk glad worden.

Alle niveau’s

Los van de trail die je helemaal naar boven en beneden kan maken, kan je ook vanaf het dalstation bij Unter dem birg een goed begaanbaar bergwandelpad nemen. Zo heb je een perfecte view op de Engstligen waterval, maar is het niet echt een hele heftige klim. Wil je juist iets meer uitdaging, dan is er naar de Engstligen waterval ook een klettersteig. De Chäligang is vanwege het fantastische uitzicht en redelijk makkelijke niveau echt goed te doen.

Duurzame energie 

Duurzame energie is uiteraard uitstekend te maken uit water. Het natuurgeweld van de waterval zorgt ervoor dat er ruim 500 huishoudens in Adelboden worden voorzien van duurzame energie. En het mooie is, dat je totaal niet ziet dat er een ‘energiecentrale’ staat. Mooi om na een hike over na te denken dat de stroom in Adelboden daar vandaan komt.

Engstligen waterval Zwitserland Adelboden
Foto: Hannah Sophia
Foto: Hannah Sophia

AlpenBergenEuropaTheHike.nlWandelroutesZwitserland

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.