Dit is waarom Zuid-Korea een geweldige bestemming is om te hiken!

door

Zuid-Korea is voor velen een echte bucketlist-bestemming. Toch kan de naam Korea bij enkele mensen een licht verontrustend gevoel opwekken, omdat Noord-Korea nog steeds het meest geheime en gesloten land van de wereld is. Zuid-Korea is daarentegen volkomen veilig en een prachtige vakantiebestemming. Hiken is Zuid-Korea’s favoriete en nationale activiteit. Op zich is dat niet vreemd, want het land is gezegend met berglandschappen die maar liefst 70% van het volledige land innemen. Wij waren in Zuid-Korea en vertellen je graag waarom jij hier naartoe moet om te hiken.

Wat is de beste tijd om Zuid-Korea te bezoeken?

Het hele jaar door is Zuid-Korea goed te bereizen, maar kom je om te hiken dan raden wij aan om in de Nederlandse herfst of vroege winter te gaan. Met name in de maanden oktober, november en begin december komt het landschap het best tot z’n recht. Het landschap karakteriseert zich met amberkleurige bossen en mystieke mistige bergpaden die leiden tot de grootste met sneeuw bedekte valleien en bergtoppen. Het merendeel van de hikeroutes in Zuid-Korea zijn relatief korte routes. Je moet hierbij denken aan 1 tot 2 dagen. Het voordeel hiervan is dat je in een twee weekse reis naar Zuid-Korea meerdere bekende routes kan lopen, verspreid over het land. Het nadeel is dan wel dat je geen lange trektochten kan maken.

Deze bergen in Zuid-Korea mag je niet overslaan

In een land dat zoveel aanbod heeft op het gebied van hiken kan het moeilijk kiezen zijn. Het land biedt honderden verschillende bergen met prachtige routes aan, maar er zijn toch zeker drie plekken die hier met kop en schouders bovenuit steken.

Hallasan, de hoogste berg

Met 1950 meter is de Hallasan de hoogste berg van Zuid-Korea. De berg is gelegen op een van de mooiste locaties van het  land: Jeju Eiland. Dit bizarre eiland ligt op 1 uur vliegen van Seoul en staat bekend als het Hawaï van Azië. Het is een prachtige vakantiebestemming en heeft een aangenaam subtropisch klimaat. Het Jeju Eiland barst van de mooie hikeroutes die door enorm variërend landschap kronkelen. In totaal vind je hier ongeveer 200 kilometer aan routes. Je kan hier prima een week verblijven om meerdere routes te lopen. Een populaire startlocatie is het Hallasan National Park’s Visitors Center. Vanuit hier kan je kiezen tussen verschillende trekkingroutes variërend van een tot vijf uur. Naast de mooie hikeroutes biedt het eiland ook geweldige stranden waar gesurfd en gesnorkeld kan worden.

Waar het echt om draait op het Jeju Eiland, is het beklimmen van de 1950 meter hoge vulkaan. Het is een prachtige tocht die je zowel op eigen houtje kan doen of in tour variant. Voor de tour moet je ongeveer 3-4 dagen rekenen. De route loopt door surrealistische landschappen dat varieert van kleurrijke bossen tot mystieke mistige bergpaden. Uiteindelijk kom je uit op de top van de vulkaan, waar je beloond wordt met een meedogenloos mooi uitzicht!

Seoraksan National Park

Aan de kust, ten oosten van Seoul, ligt het Seoraksan National Park. Het is het meest bezochte national park van het land en staat dan ook als enige op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het Seoraksan park staat bekend als het kleurenpalet van Zuid-Korea. Het park is bedekt met een reusachtige groen bladerendek, wat zich in de herfst omtovert tot een levend schilderij, met vele gele en rode tinten. Het wordt gezien als het mooiste national park van Korea en je kunt er prachtig hiken. Het park dat 360 vierkante kilometer van het land inneemt, biedt een enorm aantal verschillende hikeroutes. Ook vind je hier de op drie na hoogste berg van het land.

Bukhansan

De Bukhansen staat bekend als de populairste berg van Zuid-Korea. Het is niet de grootste of mooiste berg, maar wel een erg toegankelijke berg om je trip in Zuid-Korea mee te beginnen. Dit komt doordat de berg relatief dicht in de buurt ligt van de hoofdstad Seoul. De berg heeft een belangrijke rol in het zuiveren van de CO2 vervuilde lucht van de stad en staat dan ook bekend als de longen van Seoul. Bukhansen ligt in het zeer populaire Bukhansen National Park, wat gevuld is met verschillende routes die zeker de moeite waard zijn. Het national park is van zichzelf al mindblowing!

Voor het echte werk en wat uiteraard de reden is waarom je naar het national park komt, is het beklimmen van 836 meter hoge top van de Bukhansen zelf. De top is het hoogste punt van Seoul en je zult dan ook vanuit de top een bizar uitzicht ervaren over de miljoenen stad Seoul!

Wandelen in Zuid-Korea

Zuid-Korea is erg groot en daarmee zijn er ontelbaar wandelroutes en wandelpaden. Onze absolute aanraders liggen in de nationale parken, maar laat je vooral ook informeren door de locals. Vaak kennen zij de tofste trails en als je geluk hebt, willen ze je nog gidsen ook. Zo kom je nog meer te weten over het land, de geschiedenis en de prachtige verhalen. Ligt Zuid-Korea net buiten budget, maar staat het wel op jouw bucketlist? Beproef dan je geluk in een van de Nederlandse goksites en wie weet wordt jouw droom werkelijkheid.

AziëBergenDagtochtTheHike.nlTrekkingWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.