De mooiste losloopgebieden voor je viervoeter

door

Dagelijkse beweging is net zo belangrijk voor de mens als voor de hond. Als je op zoek bent naar een mooi gebied om heerlijk te wandelen met de hond dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben speciaal voor de hondeneigenaren de mooiste losloopgebieden in Nederland uitgezocht. Nog een voordeel? Een aantal van deze losloopgebieden zijn ook voorzien van zwemwater zodat je hond even lekker kan zwemmen. Ideaal als je op zoek bent naar verfrissing op een warme zomerdag. Honden kunnen namelijk niet zweten zoals wij, daarom is het wel zo fijn dat ze op een warme dag lekker kunnen afkoelen.

Loonse en Drunense Duinen in Brabant

Het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen is het grootste stuifzandcomplex van heel Europa. Het complex heeft een hondenloslooproute van 3,5 kilometer lang. Het is de ideale plaats om je viervoeter lekker los te laten rennen. In de duinen kan je hond uitgebreid snuffelen en de omgeving verkennen. Halverwege de route tref je een groot ven aan waar je je hond kunt laten zwemmen. Houd er wel rekening mee dat dit een redelijk druk bezocht losloopgebied is. Als je hond niet zo gek is op andere honden of als je zelf liever wat rust hebt dan zijn andere losloopgebieden een betere keuze.

Hondenstrand en duingebied Noordwijk in Zuid-Holland

Voor de liefhebbers van het strand is het hondenstrand Noordwijk de perfecte plaats. Op dit strand mogen honden het hele jaar door lekker loslopen en zwemmen. Het strand heeft een lengte van 2,5 kilometer. Als je er graag een stranddagje van maakt dan kun je een strandbed en windscherm huren voor de dag. Er is genoeg vermaak voor je hond, maar vergeet vooral niet voor jezelf ook wat mee te nemen. Terwijl je hond het hele strand af snuffelt kun jij even genieten van een goed boek, die nieuwe aflevering terugkijken of een spelletje spelen via een live casino. Bovendien zijn er op dit strand een aantal zaken die zelfs speciale snacks voor je hond en drijvende speeltjes verkopen.

hond loslopen op het strand

Drents Friese Wold Noord in Friesland

In het Nationaal Park Drents Friese Wold mogen honden het gehele jaar door loslopen. De gebieden waar je hond los mag staan aangegeven door middel van duidelijke bordjes. In dit gebied heb je keuze uit twee wandelroutes waaronder de Natte Neuzenroute van 7,3 kilometer of de kortere, rolstoelvriendelijke wandelroute het Bosbergpad.

Hondenbos Het Leesten in Gelderland

Als je in de buurt van Apeldoorn bent, dan moet je zeker een bezoekje brengen aan hondenbos Het Leesten. Ook hier mogen honden het hele jaar door loslopen terwijl jij over de heide en door het bos wandelt. Er is een mooie route van ruim 3 kilometer die je kunt lopen, die grappig genoeg weer de Natte Neuzenroute heet. Verder vind je in dit afwisselende landschap zowel kleine gezellig paadjes als ruime lanen.

Houd je aan de regels binnen een losloopgebied

Als je met je hond wilt loslopen dan is het wel belangrijk dat je rekening houdt met andere bezoekers. Zorg ervoor dat je je hond goed onder controle kan houden, ook wanneer je hond losloopt. Dit geldt zowel voor andere mensen en honden als mogelijk wild dat je tegenkomt. Het is immers de eerste prioriteit om de natuur en daarmee het wild te beschermen. Je hond moet daarom onder appel staan, wat betekent dat je hem of haar niet laat jagen en dat je hond direct op commando komt. Houd je verder aan de regels van het losloopgebied, deze regels kunnen per gebied verschillen en staan meestal duidelijk aangegeven bij de ingang.

houd je hond onder controle in een losloopgebied
DagtochtEuropaNederlandTheHike.nlToplijstenWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.