Vijf sterren voor deze hike in Cinque Terre | Van Monterosso naar Vernazza

door

Italië is één van mijn favoriete vakantielanden in Europa. Lekker weer, heerlijk eten, goeie wijnen, prachtige steden en de Mediteraanse natuur. Één van de meest kleurrijke bestemmingen in Italië is Cinque Terre. Dat zijn vijf bijzondere dorpjes: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Je vindt deze schilderachtige dorpjes op de rotsen langs de kust tussen Levanto en La Spezia. Vroeger waren ze alleen bereikbaar met de boot. Tegenwoordig is het nog steeds niet makkelijk om Cinque Terre te bereiken over land. Zeker niet met de auto. Wij namen daarom de trein vanaf La Spezia naar Monterosso en deden vanuit daar een geweldige hike naar Vernazza.

Schilderachtig Cinque Terre

Die treinrit zelf is overigens ook niet zomaar een treinrit. Je raast door de vele tunnels in de rotsen, langs de stijle kust en hebt ondertussen een prachtige view op de oneindige horizon. Cinque Terre zelf is zo bijzonder dat het zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. En dat is niet voor niks. De vijf kleurrijke dorpen zijn gelegen in het Parco Nazionale delle Cinque Terre. Een ruige, rotsachtige omgeving met steile kliffen, olijfbomen, cactussen, citrusbomen en terrassen vol wijngaarden. Door die prachtige omgeving loopt een pad, de Sentiero Azzurro, die de schilderachtige dorpjes met elkaar verbindt. Een geweldig pad om te hiken, want je loopt tussen de wijngaarden en hebt constant een prachtige view over de zee. Wij liepen een deel van de route. De hike van Monterosso naar Vernazza was meer dan prachtig.

hike Monterossa Vernazza

Hike van Monterosso naar Vernazza

Het stuk tussen Monterosso al Mare en Vernazza is een gemiddeld intensieve hike van zo’n 4,5 kilometer en je doet er ongeveer 2 uur over. Dat is niet super lang, maar als je, net als ons, begint in Monterosso al Mare, dan staat je meteen een flinke klim te wachten. Bereid je dus goed voor en neem voldoende water mee. Zeker als het warm is. Als je eenmaal boven bent, verloopt het pad verder redelijk vlak. Sommige stukken zijn breed, andere stukken vrij smal. Maar je hebt altijd een prachtige view over de zee. Op een gegeven moment begin je Vernazza in de verte te zien en hoe dichterbij je komt, hoe mooier het wordt. Vooral het moment waar de trail begint te dalen, is adembenemend. Voor je het weet, loop je door de mooie Italiaanse steegjes naar de haven van Vernazza. Daar sluit je de hike tussen Monterosso en Vernazza af met een lekker wijntje, afkomstig uit de wijngaarden die je net bent gepasseerd. En geloof me, die smaakt extra lekker na zo’n goede hike.

DagtochtEuropaItaliëTheHike.nlWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.