Het eerste boomkroonpad van Zwitserland is een feit

door

In Zwitserland is onlangs het eerste boomkroonpad geopend. Een boomkroon-wat?! Een boomkroonpad is een skywalk. Ook wel baumkronenpfad, baumwipfelpfad en waldwifelweg genoemd. We hebben het hier over een wandelpad dat zich op hoogte (boven of tussen) de boomtoppen bevindt. In Duitsland en Oostenrijk zie je deze boomkroonpaden wel vaker voorbij komen. Maar in Zwitserland tot voor kort nog niet. Daar is onlangs verandering in gekomen. Zwitserland heeft nu het Baumwipfelpfad Neckertal.

Baumwipfelpfad Neckertal

Baumwipfelpfad Neckertal is te vinden in Mogelsberg in het kanton St. Gallen, in het oosten van Zwitserland. Van boomwortel tot boomtop. Het 513 meter lange Baumwipfelpfad Neckertal slingert op een hoogte die varieert van 3 tot 50 meter tussen boomtoppen door. Onderweg wordt interactieve informatie aangeboden over de verschillende boomsoorten die je onderweg tegenkomt. Ook zijn er vier uitzichtpunten waar je een goede view op de omgeving hebt.

Op een houtje bijten

Voor de aanleg van het ruim 500 meter lange pad, waren ongeveer 4.000 houten planken nodig. Dat hout komt allemaal uit de regio van het boomkroonpad. Ook de makers en vrijwilligers werden uit de buurt aangetrokken. Daardoor is het een heuse lokale onderneming te noemen. Toch kijkt de organisatie ook graag een stukje verder. Want iedereen is natuurlijk welkom. Als bezoeker en om een bijdrage te leveren. Het leuke is namelijk dat je een paar planken kunt adopteren. Voor maar liefst CHF 100,00 (ongeveer 85 euro) ben je donateur. Dat betekent dat je naam een plekje op de sponsormuur krijgt. En je krijgt natuurlijk gratis entree.

Boomkroonpad-Baumwipfelpfad Neckertal

DagtochtEuropaNieuwsTheHike.nlZwitserland

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.