‘Wandelen in Frankrijk’ met het nieuwe boek van Frankrijk Puur

door

Dat Frankrijk een geliefd land is bij fervente wandelaars is inmiddels geen geheim meer. Met zijn gevarieerde landschappen en kilometers aan wandelroutes, is Frankrijk het wandelland bij uitstek. In het nieuwe boek ‘Wandelen in Frankrijk’ van Frankrijk Puur staan 50 schitterende bestemmingen in het land. Ook staan er meer dan 120 routes in de kijker, inclusief de nodige tips, foto’s en de vele aanbevelingen.

wandelen in frankrijk boek

Wandelen door Franse landschappen

Of je nu de deur van je vakantiehuis uitstapt, de tent openritst of je camper uitloopt, in Frankrijk is er altijd een mooie wandeling in de buurt. In welke regio van het land je ook bent. De natuur is altijd de moeite waard. blijkt ook wel uit de vele routes die Frankrijk Puur voor je heeft uitgestippeld in hun nieuwe boek ‘Wandelen in Frankrijk’ Daarin staan meer dan 120 wandelroutes. Over glooiende heuvels en bergpieken, langs wilde kustlijnen, rustige dorpjes, historische steden en door bossen: er is voor iedereen iets. Je hoeft geen hiker te zijn op een hoog niveau om iedere wandeling te kunnen uitvoeren. Er zijn makkelijke, gemiddelde en zwaardere routes uitgestippeld.

Naast de 50 wandelplekken, is het boek voorzien van meerdere routes per locatie met GPS-bestanden. Over wat je mee moet nemen, hoef je je geen zorgen te maken. Naast een heleboel praktische informatie over wandelen in Frankrijk, is er een uitgebreide paklijst in het boek te vinden. Ook aanbevelingen voor accommodaties, hotels en campings, op maat van wandelaars, werden door de auteurs voorzien. Bij iedere wandeling staat ook aangegeven of honden zijn toegestaan, al dan niet aangelijnd. Maar check dat altijd nog een keer ter plaatse, want de regels kunnen in de tussentijd veranderd zijn.

Over Frankrijk Puur

Sinds 2014 werken Martijn en Marita aan hun inspiratieblog over reizen door Frankrijk. Wat toen begon als een hobby, is nu een volwaardig bedrijf. Samen trekken ze er maandelijks op uit om het land verder te verkennen en nieuwe plekken te ontdekken. Overnachten, roadtrippen of wandelen in Frankrijk: hun verhalen delen ze allemaal op Frankrijk Puur. Al hun kennis geven ze nu ook graag mee in de boeken die ze creëren.

Naast Wandelen in Frankrijk brachten ze nog twee andere reisboeken uit over Frankrijk. Frankrijk Puur verscheen in 2019. Je leest daar alles over in het interview dat we toentertijd deden met Martijn. Daarnaast kwam in 2021 het boek Frankrijk Puur Roadtrips uit.

Wil jij ook een kopie van het boek Wandelen in Frankrijk?

Wandelen in Frankrijk in nu beschikbaar voor 25 euro in de webshop van Frankrijk Puur en bij Libris, Standaard Boekhandel en Bol.com. Extra leuk: we mogen twee exemplaren weggeven. Lees op onze Facebookpagina hoe je kans maakt.

[content-egg module=Bolcom template=item_simple]
EntertainmentFrankrijkTheHike.nlWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel