Zet je beste beentje voor tijdens de Alpentocht 2021

door
Let op: de Alpentocht 2020 is verplaatst naar 1-5 september 2021!

Fietsen, hardlopen of wandelen in de Alpen. 37 kilometer klimmen, 22 haarspeldbochten en een aankomst op 2300 meter hoogte. Als individu, of samen met vrienden, familie of collega’s. En dat alles voor het goede doel; de CliniClowns. Dat is de Alpentocht. Van 1 tot 5 september 2021 gaat de tocht naar het Franse bergdorp Val Thorens. Samen bergen verzetten en een top-ervaring beleven. The Hike doet mee! Jij ook?

Alpentocht 2021 | 1-5 september

Alpentocht wordt al een aantal jaren georganiseerd. In die jaren zijn al een aantal mooie bergen voorbij gekomen. Denk aan de legendarische Mont Ventoux en de steile Col du Galibier. Dit jaar is Val Thorens de uitdaging. In 2019 kwam de Tour de France nog door Val Thorens. Daar zagen we al dat het een machtige plek is voor een sportieve uitdaging. Die uitdaging ga je niet alleen aan. Samen met zo’n 500+ andere deelnemers ga je wandelend, rennend of fietsend de berg op. Het event vindt plaats van 1-5 september. Dé beklimming zelf, die vindt plaats op 4 september 2021. Houd er rekening mee dat sporten in de bergen een goede conditie vraagt. Ben je zelf niet zo sportief, maar wil je wel graag een steentje bijdragen? Supporters zijn van harte welkom en donaties natuurlijk ook!

https://youtu.be/jtasI2Re6lI

Voor en door CliniClowns

Door deel te nemen aan de Alpentocht, ga je, naast een sportieve prestatie, ook een financiële uitdaging aan. Het is de bedoeling dat iedere deelnemer minstens € 350,- ophaalt voor CliniClowns. Dat mag natuurlijk ook meer zijn! Daarnaast betaal je een deelnemers fee van nog eens € 350,-. Dat zijn niet de minste bedragen, maar je krijgt er wel een hoop voor terug. Zo zijn de vier overnachtingen (in Les Menuires) inbegrepen, krijg je een heus Alpentocht tenue en staat er op 2 avonden een diner voor je klaar. Zowel op sportief als financieel vlak krijg je begeleiding van de organisatie. Op die manier is de Alpentocht bereikbaar voor zoveel mogelijk mensen.

Loop je mee met The Hike?!

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Je mag natuurlijk als individu inschrijven, maar als team is het zeker zo leuk. The Hike zet dit jaar ook zijn beste Alpentocht beentje voor. Zoek je nog een leuk team? Haak dan bij ons aan! Zorgen wij tegen die tijd voor nog wat extra goodies, zodat jij extra soepel de berg op loopt. Aanmelden bij ons team kan door een mailtje te sturen naar [email protected]. Onze teamcaptain voegt je dan toe aan de team-omgeving. De betaling kun je vervolgens zelf doen via de site van Alpentocht. Je mag ons natuurlijk ook sponsoren!

The Hike gaat wandelend naar boven. Om te zorgen dat zoveel mogelijk mensen met ons mee kunnen doen, gaan we ons inschrijven voor de 17 kilometer. Zodra de inschrijvingen zijn geopend, houden we je op de hoogte.

Over CliniClowns

Je hebt ze vast weleens gezien op tv, op een plaatje of misschien zelfs wel in het ziekenhuis; de CliniClowns. Met hun rode neuzen bezoeken ze ziekenhuizen, revalidatieklinieken, zorginstellingen, hospices, kinderdagverblijven en speciale scholen in heel Nederland. Met een dosis humor, creativiteit en improvisatie toveren ze een lach op de gezichten van zieke kinderen. Ook kinderen met een beperking en mensen met dementie krijgen bezoekjes van de CliniClowns. Op deze manier laten de clowns zorgen en ziekten even vergeten. Want een beetje positieve aandacht kan iemand de kracht geven die hij of zij op dat moment nodig heeft.

AlpenBergenEventkalenderTheHike.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.