The trail continuous: Alpe Adria Trail ST02

door

Eerder schreven we al over de magnifieke Alpe Adria Trail ST01 (AAT ST01). Een prachtige tocht die ons van de hoogste berg van Oostenrijk terug naar het vlakbij gelegen dal voerde. Daar overnachtten we in het dorpje Heiligenblut, om vervolgens Alpe Adria Trail ST02 te starten. Een route die van Heiligenblut naar Döllach voert. Deze route is lang niet zo imposant als AAT ST01, maar toch is ook deze route wel een aanrader te noemen.

Typisch Oostenrijks

Na de gletsjer kwam het bos en na het bos komt tijdens Alpe Adria Trail ST02 het alom bekende Oostenrijkse alpenlandschap aan bod. We hebben het over glooiende weidevelden in de flanken van de bergen. Her en der onderbroken door een boerderij of een gasthaus. De start ligt in het lieflijke dorpje Heiligenblut. Al snel verlaat je het dorp door het erf van een boer door te steken. Je vervolgt je weg langs de zijkant van een weiland. Dit tafereel van weilanden, die worden onderbroken door een boerderij of gasthaus, herhaalt zich meerdere keren totdat je uiteindelijk bij de oude watermolens van Apriach komt. Deze pittoreske molens werden vroeger gebruikt voor de graanoogst. Nu zijn ze vooral een mooie afwisseling op de relaxte route die we afleggen.

Een legendarische waterval

Een andere highlight die we onderweg spotten, is de Jungfernsprung. Ondanks dat we hem vanaf de andere kant van de vallei zien, is meteen duidelijk dat dit een grote jongen is. Met zijn 130 meter hoogte blijkt deze waterval zelfs een van de hoogste van Hohe Tauern te zijn. Het verhaal gaat rond dat een maagdelijke melkveehoudster zichzelf ooit van de duivel (die haar achtervolgde) redde door van bovenaf in de diepte te duiken. Blijkbaar heeft ze die sprong bijna ongeschonden overleefd. Ik ben blij dat we haar dat niet na hoeven te doen.

Alpe Adria Trail ST02

Na zo’n 4,5 uur te hebben gelopen, met daarbij een aantal stukken lekker stijgen, maar vooral veel dalen, arriveren we 12km verderop in het slaperige dorpje Döllach. Vanaf daar rijdt er af en toe (max 1x per uur) een bus terug naar Heiligenblut. Zorg voor wat losse euro’s als je die bus wilt pakken. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om in Döllach te blijven, zodat je vanuit daar weer door kunt reizen. Wij kiezen ervoor om een paar etappes over te slaan en de Alpe Adria Trail bij ST07 weer op te pakken. Daarover later meer.

Meteen zin gekregen om de Alpe Adria Trail te lopen? Boeken is super simpel!
AlpenBergenEuropaGeorganiseerde reizenLangeafstandswandelingOostenrijkTheHike.nlWandelroutes

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.